Urheilu Forssa

Pilvenmäki valmistautuu kesäkuun alun Kuuman keskiviikon raveihin

Forssassa järjestetään Kuuman keskiviikon ravit 3. kesäkuuta. Valmistelut etenevät suunnitelmien mukaan.
Muun muassa hiihtotähdet Ristomatti Hakola ja Iivo Niskanen osallistuivat viime kesäkuussa Pilvenmäellä järjestettyyn ponilähtöön. Ponilähtöjä, kuten myös harjoitus- ja paikallisraveja on mahdollista järjestää näillä näkymin 8. kesäkuuta alkaen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Muun muassa hiihtotähdet Ristomatti Hakola ja Iivo Niskanen osallistuivat viime kesäkuussa Pilvenmäellä järjestettyyn ponilähtöön. Ponilähtöjä, kuten myös harjoitus- ja paikallisraveja on mahdollista järjestää näillä näkymin 8. kesäkuuta alkaen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Suomalainen raviurheilu palasi yli kahden kuukauden tauolta maanantaina Joensuun testiraveilla. Toukokuun aikana järjestetään yhteensä kuudet testiravit, joissa muun muassa yleisön pääsy kilpailualueelle on kielletty ja lähtöihin osallistuu enintään 10 valjakkoa, jotta tallialueella olisi normaalia vähemmän ihmisiä.

Kesäkuun alussa on sitten tarkoitus aloittaa kilpaileminen niin, että lähtöihin saa osallistua enintään 16 kilpailijaa. Yleisöä ei ravitapahtumiin edelleenkään pääse. Voittajaseremonioita ei järjestetä, eikä kilpailijoilta kysellä etukäteen ainakaan mikrofonin välityksellä kommentteja.

Heti 3. kesäkuuta on Forssan vuoro järjestää ravit ja vielä korkeamman profiilin kisat Kuuman keskiviikon merkeissä. Maan pääradan Vermon oli määrä toteuttaa rataremonttinsa tuohon aikaan, minkä johdosta neljänä keskiviikkona järjestetään ravit muualla kuin Vermossa.

Testiraveista infoa

Forssan Seudun Hippos ry:n toiminnanjohtaja Elina Hirvonen kertoo, että Forssassa ollaan valmiita ravien järjestämiseen. Hirvonen uskoo, että toukokuun testiraveista on hyötyä ravijärjestäjille.

– Kävin jo heti maanantai-iltana keskusteluja Joensuun järjestäjien kanssa. Kilpailijat suhtautuvat rajoituksiin vakavasti. Kukaan ei halua sairastua, koska heillä on vastuu hevosten hyvinvoinnista ravien ulkopuolellakin ja ravien jatkuminen on kaikille tärkeää, Hirvonen toteaa.

Hän muistuttaa, että maa- ja talousministeriö voi linjata muutoksia ravien järjestämiseen. Poni-, harjoitus- ja paikallisravien järjestäminen on mahdollista taas 8. kesäkuuta alkaen. Pilvenmäen kesäkuun toiset ravit järjestetään 13. kesäkuuta. Hirvonen uskoo, että niiden jälkeisellä viikolla jatketaan myös jokaviikkoisten harjoitusravien järjestämistä.

Lounasta ja lomautuksia

Koronaviruksen keskeytettyä ravien järjestäminen maaliskuussa Pilvenmäellä jouduttiin sopeuttamaan toimintaa karsimalla menoja. Henkilökunta lomautettiin osittain tai kokonaan ja hevosurheilualueiden hoitokustannuksia vähennettiin. Myös muita, pienempiä sopeuttamistoimia tehtiin.

Hirvosen mukaan sopeutustoimet eivät lopu, vaikka raveja päästään jatkamaankin.

Pilvenmäellä kehitettiin nopeasti lähiruokapalvelukonsepti, jossa asiakkaat ovat saaneet takeaway-periaatteella noutaa arkisin Pilvenmäen keittiöllä valmistettua lounasta.

– Palvelun tarkoituksena oli työllistää kaksi henkilöä, ja siinä on onnistuttu. Jatketaan palvelua niin pitkään kuin se on mahdollista ja kannattavaa. Toivotaan sen hyvän ruoan tuovan meille myös uusia raviasiakkaita, Hirvonen sanoo.

Kun ravit jatkuvat tietyin rajoituksin, toimihenkilöitä tarvitaan huomattavasti vähemmän kuin aiemmin, mikä tietenkin tuo säästöjä järjestäjälle. Raviurheilun pelastuksena ainakin tämän vuoden osalta on valtion linjaus, että Veikkauksen tuet kompensoidaan edunsaajille sataprosenttisesti. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.6.2020

Fingerpori

comic