Urheilu Forssa

Pirteä alku ei tuonut pisteitä putoamista vastaan taistelevalle FJK:lle

FJK jatkaa taistelua putoamista vastaan uuden valmennustiimin johdolla.
FJK:n kärjessä pirteästi taistellut Santeri Suontausta teki kotijoukkueen ainoan maalin. Kuva: Tapio Tuomela
FJK:n kärjessä pirteästi taistellut Santeri Suontausta teki kotijoukkueen ainoan maalin. Kuva: Tapio Tuomela

Palloilulajien klassinen on ratkaisu on hakea ainakin hetkellistä piristystä alamaissa vaeltaneeseen joukkueeseen valmentajan vaihdoksella. Tätä keinoa yritti ja yrittää myös FJK, kun se vapautti viikolla päävalmentaja Ismo Suontaustan tehtävästään.

Uuden valmennustiimin johdolla haettiin pisteitä lauantaina lohkon kärkijoukkueisiin lukeutuvaa PS-44:ää vastaan, mutta valkeakoskelaiset olivat forssalaisille liian kova vastus. Tappio oli valkopaitaisille kuudes peräkkäinen.

FJK kyllä aloitti pelin pirteästi ja hallitsi selvästi alkua, vaikkei mitään superhyvää maalipaikkaa aikaan saanutkaan. Noin vartin pelaamisen jälkeen tilanteet tasoittuivat ja Pallosepotkin pääsi luomaan paikkoja. Noin 20 minuutin kohdalla koskilaiset saivat kulmapotkun, jonka jälkitilanteesta Juuso Salonen puski pallon ylärimaan.

Heti perään vieraat rakensivat avausmaalin. Viljami Järvinen torjui FJK:n maalilla yhden vedon, mutta Jarno Mattilan jatkosutaisu lirui kotijoukkueen maaliverkkoon.

Mattilan toinen maali olikin sitten komea. Noin rangaistusalueen rajamailta lähtenyt veto painui aivan etuyläkulmaan Järvisen haroessa tyhjää.

FJK ei lannistunut. Melkein seuraavasta hyökkäyksestä rakennettiin paikka, jonka seurauksena Santeri Suontausta pääsi tälläämään pallon rangaisalueelta vieraiden maaliin. Tauolle mentiin tilanteessa 1-2 tunteiden kuumetessa etenkin kotijoukkueen leirissä. Janne Eerikäinen sai jakson jo päätyttyä protestoinnista varoituksen.

Toista jaksoa ehdittiin pelata kymmenisen minuuttia, kun vieraille puhallettiin hieman kyseenalainen rangaistuspotku. Mika Jussila kävi laittamassa sen varmasti maaliin ja katkaisi forssalaisten selkärangan lopullisesti minuuttia myöhemmin tekemällään maalilla. Loppulukemat 1-5 teki Ossi Lindeman.

– Kopissa pelin jälkeen pääsanoma oli, että otetaan tästä pelistä mukaan ensimmäiset 45 minuuttia. Aloitimme suunnitellusti kovalla prässillä ja energialla, haimme hyvää fiilistä ja yliotetta. Se toimi, pari maalipaikkaakin oli, mutta sitten peli tasoittui. Ensimmäinen jakso oli tasapäistä pelaamista, FJK:n pelaajavalmentajaksi palannut Miika Murtolahti aloitti.

Vieraiden saamaa rangaistuspotkua Murtolahti kuvaili F-junioritason pilkuksi.

– Ei siinä suurta kontaktia ollut, mutta aika monta koputusta toki vastustajan hyökkääjän jalkoihin. Pisteet hänelle siitä, että pystyi pitämään palloa niin hyvin kolme meikäläistä vastaan. Eihän sen tilanteen noin olisi pitänyt päättyä, Murtolahti kertasi.

– Neljäs maali sitten katkaisi selkärankamme. Pääsimme kuitenkin maistelemaan taas kuskin paikalla olemista. Kaikki on edelleen omissa käsissä ja kovalla energialla jatketaan ja tehdään töitä fysiikan parantamiseksi, hän jatkoi.

Ensi sunnuntaina FJK kohtaa Loiskeen Sääksjärvellä. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

31.3.2020