Urheilu Jokioinen

Pirteä Koetus nipisti tärkeän pisteen Puna-Mustilta

Juhlaottelussa nähtiin kauden parasta peliä.
Monipuolinen Oskari Friman palkittiin Koetuksen parhaana. Kuva: Tapio Tuomela
Monipuolinen Oskari Friman palkittiin Koetuksen parhaana. Kuva: Tapio Tuomela

Koetus pystyi lauantain juhlapelissään ehkäpä kesän pirteimpään esitykseensä. Koetus nipisti avausjakson voitolla pisteen lohkon kärkiporukoihin kuuluvalta Puna-Mustilta, joka kampesi kahden pisteen voiton vasta kotiutuslyöntikisan jälkeen lukemin 1–2 (7–6, 6–7, 1–1, 2–3).

– Olen tappiosta huolimatta tosi tyytyväinen ja ylpeä pojista. Kaaduimme tänään saappaat jalassa, totesi 117 vuotta täyttäneen Koetuksen pelinjohtaja Jani Salmi kolmituntiseksi venyneen taistelun jälkeen.

Jo avausjakso oli tasaista vääntöä. Koetus kävi johdossa, mutta hyvin lyönyt Puna-Mustat nousi neljännen aloittavalla edelle juoksuin 5–6.

Koetus kipusi kuitenkin jakson voittoon, kun Oskari Friman iski kahden palon ahdistaessa kopparin yli takaa läpi. Santeri Heinimäki kipitti kotiin ja Friman paineli itse kunnarin.

Joukkueet jatkoivat tasavahvasti myös toisen jakson. Nyt helsinkiläisryhmä istui pidempään kuskin pukilla, kun varmaakin varmempi jokeri-iskijä Lauri Helin puhkaisi vastaan sanomattomasti ajotilanteessa kolmospuolen. Koetus pelasi vahvan toisen vuoron ja nousi vieraiden harhaheitonkin avittamana 4–3-johtoon.

Koetuksen etumatka ei pitänyt loppuun saakka, sillä Puna-Mustat löi hyvin ja väänsi lopulta väkisin jaksovoittoon 6–7-juoksuin.

Supervuoroparissakaan ei paremmuutta saatu selville. Koetuksen Valtteri Veikkola kotiutti Kalle Lehtosen, mutta Puna-Mustat kuittasi omalla vuorollaan, kun Luukas Levänen tuli kotiin Mauri Tunkelon lyönnillä.

Puna-Mustat vei lopulta voiton ja jaossa vielä olleen pisteen, kun se oli kotiutuslyöntikisassa parempi juoksuin 3–2.

Vieraiden ykköspalkinnon pokkasi 5 lyöntiä iskenyt Helin, Koetuksen paras oli sisällä ja ulkona vakuuttanut Oskari Friman.

– Oskari on tuonut meidän peliimme pirteyttä. Hän innostaa myös muita poikia pelaaman paremmin, Salmi sanoi.

Kahdeksaan pisteeseen noussut Koetus on yhä suomensarjan etelälohkon hännillä. Koetus Juniorit on edessä pisteen päässä.

– Tämä oli tärkeä piste henkisesti. Toivottavasti saadaan tästä itseluottamusta jäljellä oleviin peleihin. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

3.4.2020

Uusimmat