Urheilu Jokioinen

Pitkän kaavan paikallistaisto: Junnujen vuoro voittaa

Junioreiden Teemu Mäkinen oli tuttuun tapaan isossa roolissa lyöjänä ja ulkopelissä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Junioreiden Teemu Mäkinen oli tuttuun tapaan isossa roolissa lyöjänä ja ulkopelissä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Koetus Juniorit väänsi torstai-iltana tärkeän voiton, kun se kukisti tiukassa paikallispelissä Koetuksen supervuoron jälkeen jaksoin 2–1 (8–5, 3–5, 2–1). Juniorit nousi voitolla 11 pisteeseen suomensarjan etelälohkossa ja jätti Koetuksen kahden pisteen päähän. Koetuksella on kuitenkin vielä sarjassa yksi ottelu enemmän pelaamatta, joten se voi ainakin teoriassa kivuta Junioreiden ohi.

– Voitto tyydyttää, tosin kolmekin pistettä oli tarjolla. Pirteä esitys. Toisella jaksolla oli vähän sisällä hankalaa, mutta superissa saimme hyvät välilyönnit ja kenttää rullaamaan, iloitsi Junioreiden peliä johtanut Petri Lehtonen.

Kauden viimeisen kotiottensa pelannut Juniorit tuli peliin täynnä tarmoa ja aloitti väkevästi. Aina juonikkaan Teemu Mäkisen johdolla joukkue teki avausvuorossa kaksi juoksua, eikä päästänyt omalla tiivistäkin tiiviimmällä ulkovuorollaan emo-Koetuksesta kuin kolme miestä lyömään.

Junnut näyttivät marssivan helppoon jaksovoittoon, kun joukkue johti kolmannen aloittavan jälkeen juoksuin 7–1. Koetus tuli kuitenkin tasoittavallaan lähelle, kun Samuli Kankaanpää yllätti kahden palon ajotilanteessa Junioreiden takakentän. Kenttä rullasi, Kankaanpää juoksi kunnarin ja tilanne oli hetkessä 7–5.

Sen lähemmäksi Koetus ei Koetus Junioreita päässyt. Junnujen Teemu Mäntyvaara järjesteli neljännessä vuorossa jakson loppunumeroksi 8–5.

Toisella jaksolla sade tiheni ja pelin tempo laski. Osat vaihtuivat, kun Jouni Haanpää ja Samuli Kankaanpää järjestelivät valkopaidat 3–5-jaksovoittoon.

Paremmuus piti kaivaa supervuoroparista. Koetus pystyi siinä yhteen ja Juniorit kahteen juoksuun, joten Juniorit vei kaksi pistettä ja kuittasi edellisen paikallispelin tappionsa koetukselle.

– Pistekin tyydyttää, se oli tärkeä meille psyykkisesti ja fyysisesti, tuumasi Koetuksen pelinjohtaja Jani Salmi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.7.2020

Fingerpori

comic