Urheilu Forssa

Pitkän linjan kiekkomies uskoo seuraansa: Palloseuran brändi on mitä parhain

Ulkomailta palannut Anssi Rantanen innoissaan FoPS Junioreiden toiminnanjohtaja pestistä.
Anssi Rantanen, 38, on FoPS Junioreiden uusi toiminnanjohtaja. Hän haluaa kehittää seuran urheilullisuutta ja nostaa yhteishenkeä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Anssi Rantanen, 38, on FoPS Junioreiden uusi toiminnanjohtaja. Hän haluaa kehittää seuran urheilullisuutta ja nostaa yhteishenkeä. Kuva: Lassi Puhtimäki

FoPS Juniorit sai elokuun alussa uuden, mutta tutun miehen toiminnanjohtajakseen. Marko Vehmaksen seuraajaksi valittiin pitkän linjan kiekkomies, liigaakin aikanaan viisi kautta pelannut Anssi Rantanen.

Liigavuosien jälkeen FoPS-kasvatti jatkoi uraansa pitkään ulkomailla, kunnes veri alkoi vetää takaisin kotimaahan. Uusi työ löytyi tutuilta paikoilta Forssan jäähallin kupeesta.

– Minulla oli muutamia muitakin vaihtoehtoja, mutta kun tämä paikka tuli avoimeksi, päätin hakea. Ja se natsasi, kun löysimme johtokunnan kanssa yhteisen sävelen siitä, miten tätä seuraa voisi kehittää, Rantanen kertaa kesän tapahtumia.

Rantasen perhe asuu Jyväskylässä, mutta uusi toiminnanjohtaja on hankkimassa asunnon Forssasta, jotta pystyy olemaan niin sanotusti pelipaikoilla. Vaikka vielä on menossa sisäänajovaihe, mies on innoissaan uuden pestin tuomista mahdollisuuksista.

– Ihan loistava juttu, että pääsin tähän työhön. Kyllä tässä on tarkoitus yhdessä joukkueiden ja valmennuspäälliköiden kanssa kehittää tätä seuraa niin jääkiekon kuin ringetenkin puolella.

– Edustuksen noustua Mestikseen meillä on hyvä tilaisuus hyödyntää seurana lajiin kohdistuvaa kiinnostusta, Rantanen jatkaa.

Hyvät olosuhteet

Rantasen mukaan hänellä on hyvä seura johdettavanaan.

– Brändihän on mitä parhain, kaikki Suomessa tietävät Forssan Palloseuran. Nyt vain meidän pitää olla esillä enemmän tällä seudulla ja vähän kauempanakin.

– Samaan hengenvetoon haluan kiittää Vehmaksen Markoa, joka veti pitkään tätä laivaa, Rantanen jatkaa.

Rantanen haluaa siirtää seuraa entistä urheilullisempaan suuntaan, mutta muistuttaa, että etenkin nuorimmissa junnuissa pelaamisen on oltava hauskaa. Samalla hän toivoo pystyvänsä nostamaan seuran me-henkeä.

– C-nuorista ylöspäin jääkiekko on kilpatoimintaa. Siihen asti tämän pitää olla ennen kaikkea hauska harrastus.

Forssassa on hyvät puitteet jääurheilun harrastamiselle.

– Poikani pelaa JyPissä, joten voin kokemuksesta sanoa, että täällä saa hyvin jääaikaa ja että jäämaksut ovat edulliset. Jääolosuhteet ovat hyvät ja tarkoitus on myös kohentaa tätä toimintakeskusta, jotta junioreiden on hyvä treenata täälläkin.

Ehkä vielä jäälle

38-vuotias Rantanen pelasi vielä talvella Unkarissa, joten voi olla, että hänet nähdään jäällä FPS-paidassa Mestiksessäkin. Puolustaja ei vahvista, eikä kiellä asiaa.

– Olen treenannut ja pelikunnossa. Seura ilmoittaa kyllä asiasta, jos jotain kertomista tulee.

Rantanen kertoo olevansa pelaajana eri mies kuin Forssassa 2000-luvun alkuvuosina viimeksi pelatessaan.

– Kokemusta on tullut, paljon on opittu matkan varrella. Roolini on paljon pelaavampi kuin takavuosina Suomessa ollessani, nykyään pelaajien on jäällä tehtävä vähän kaikkea. FL

Toiminnanjohtajalla pitkä ja menestyksekäs ura puolustajana

38 vuotta, 188 senttiä, 99 kiloa.

Pelipaikka puolustaja, FoPSin kasvatti.

Pelasi A-nuorten 1. divisioonaa ja kauden A-nuorten SM-sarjaa (FoPS).

Pelannut 10 kautta Metsistä (FPS, Hokki, LeKi) ja 5 kautta Liigaa (Lukko, TPS). Mestiksessä 90 tehopistettä, Liigassa 17.

FPS:n kapteeni Mestiksessä 2005–07.

Pelasi 2014–20 ulkomailla muun muassa Tanskassa, Kazakstanissa, Slovakiassa, Puolassa ja Unkarissa.

Kaudella 2007–08 Mestiksen hopeaa (Hokki), kaudella 2010–11 SM-pronssia (Lukko).

2013–14 Tanskan mestari.

2017-2020 Unkarissa kolme liigan mestaruutta ja kaksi cup-voittoa.

FoPS Junioreiden

toiminnanjohtaja elokuusta alkaen.

Saattaa pelata vielä tällä kaudella FPS:ssä.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic