Urheilu Tammela

Polkujuoksulla on vetovoimaa: Eerikkilä Trail Runiin jo 150 ilmoittautunutta

Eerikkilä Trail Runilla reilua kasvua, mutta mukaan mahtuu vielä.
Joonas Koskelainen (vasemmalla) ja Jorma Kivelä kokeilemassa Eerikkilä Trail Runin reittiä vuosi sitten. Kuva: Tapio Tuomela
Joonas Koskelainen (vasemmalla) ja Jorma Kivelä kokeilemassa Eerikkilä Trail Runin reittiä vuosi sitten. Kuva: Tapio Tuomela

Polkujuoksu Eerikkilä Trail Run järjestetään ensi viikon lauantaina toista kertaa.

Tapahtuma on melkoisessa kasvussa. Avauskerralla Eerikkilä Trail Runiin osallistui hieman yli 100 juoksijaa, nyt ilmoittautuneita on jo lähes 150. Maksimiosallistujamäärä on 300, enempää juoksijoita ei mahdu mukaan.

Polkujuoksu on nykyään hyvin suosittua. Tapahtumia on paljon ja juoksijoita riittää.

– Tämä johtuu ehkä siitä, että ihmiset kaipaavat tänä päivänä luontoon. Työn vastapainoksi halutaan luonnon helmaan nauttimaan kauniista maisemista ja raikkaasta ilmasta, kertoo tapahtuman järjestelyissä mukana oleva liikunnanohjaaja Eeva-Maija Kara Eerikkilästä.

– Itse polkujuoksu taas on laji, joka on helppo aloittaa. Kun hankkii hyvät kengät, voikin jo lähteä ulos juoksemaan, Kara lisää.

Eerikkilä Trail Run kulkee Ruostejärven ja Liesjärven maisemissa. Matkan varrella pääsee nauttimaan Tammelan järviylängön kauniista luonnosta. Reitit mukailevat maankuulun Hämeen Ilvesreitin polkuja.

Eerikkilä toimii kilpailukeskuksena. Matkoja on kolme: 11 kilometrin mittainen niin sanottu short trail, 28 kilometrin medium trail ja 42 kilometrin long trail. Lähtö- ja maalialue sijaitsee urheiluopiston tekonurmikentällä.

– Lyhin matka on sellainen, että siihen voivat osallistua myös aloittelevat polkujuoksijat. Suosittelemme matkaan lähteville maastojuoksukenkiä, koska reitillä olevat pitkospuut ovat tähän vuoden aikaan liukkaita ja pitävät kengät parantavat turvallisuutta, Kara kertoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic