Urheilu Forssa

Ponnistaako FoKoPo vihdoin pudotuspeleihin?

Kolmena viime kautena se ei ole onnistunut.
Petteri Molenius on 25-vuotiaana A-divisioonan nuorin päävalmentaja. Kuva: Tapio Tuomela
Petteri Molenius on 25-vuotiaana A-divisioonan nuorin päävalmentaja. Kuva: Tapio Tuomela

FoKoPolla on ollut A-divisioonassa useana viime kautena sarjan parhaat amerikkalaispelaajat, mutta silti joukkue on jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle kamppailemaan lähinnä putoamista vastaan.

FoKoPo on viimeksi kivunnut kahdeksan parhaan pudotuspeleihin kaudella 2015-16 koritykki Remon Nelsonin sekä Loimaan Bisonsin farmiapujen voimin.

Sunnuntaina alkavalla kaudella FoKoPo nousee pitkästä aikaa pudotuspeliviivan päälle, vakuuttaa joukkueen uusvanha päävalmentaja Petteri Molenius.

– Se että seura satsaa kahteen amerikkalaispelaajaan ja kauden aikana ehkä kolmanteenkin tarkoittaa ilman muuta sitä, että pudotuspelit ovat tavoitteenamme, Molenius korostaa.

FoKoPon ulkomaalaispelureista Isaac Williams on tuttu viime kaudelta, jolloin hän voitti sarjan pistepörssin lähes 30 pisteen keskiarvolla.

Molenius odottaa Williamsilta nyt monipuolisempaa panosta, jossa heittokone myös jakaisi palloa ja pyörittäisi peliä.

Toinen amerikkalaispeluri Demetrius Houston on vielä arvoitus. Tulokkaan kuukauden mittaista koeaikaa jatkettiin nyt kahdella viikolla. Se tarkoittaa sitä, että Houston ei ole vielä vakuuttanut kyvyillään. Parimetrinen hyvin liikkuva peluri pystyy pelaamaan usealla eri tontilla, mutta ulkomaalaisvahvistuksen päätehtävä eli korinteko jäi Houstonilta harjoituspeleissä vajavaiseksi.

FoKoPon viime kauden rotaatiosta puuttuvat amerikkalaissentteri Gilbert Talbotin lisäksi toinen iso mies Esaq Safi sekä heittäjä Tero Valkama.

Heidän peliminuuttejaan korvaavat Forssaan palannut Muhamed Haji, Lahden nuorten joukkueesta tullut virolainen Karli Kürsa sekä Kauhajoella niin ikään pääasiassa nuorten joukkueessa pelannut Jussi Myllyniemi.

– Meillä on viime kauteen verrattuna rotaatiossa yksi mies enemmän. Sen perusteella kotimainen osastomme on nyt parempi, Molenius arvioi.

Nykymiehistöllä FoKoPolla ei ole kokoonpanossa perinteistä sentteriä survomassa korin alta pisteitä, kuten Talbot viime kaudella teki.

Kokoonpanoon tuo lisävivahteen myös se, että viime kauden kotimainen tehokaksikko Aku Haikonen-Johan Kotavuo jatkaa pääsääntöisesti FoKoPossa, mutta pelaa myös kaksoisedustuksella jonkin verran Korisliigaa Uudenkaupungin Korihaissa. Lauantain sarja-avauksessa Tampereen Pyrintöä vastaan kaksikko jäi vielä ilman peliminuutteja.

– Aku ja Johan ovat kerran tai kaksi viikossa meiltä pois treenaamassa Uudessakaupungissa, jossa he saavat liigatason valmennusta. Kaikki peliminuutit mitä he liigassa saavat ovat päälle plussaa, Molenius toteaa.

Molenius luottaa joukkueensa hyökkäysvoimaan.

– Meillä on hyökkäyspäässä potentiaalia yltää siinä sarjan parhaiden joukkoon. Pelin valmiiksi saaminen vie kuitenkin aikansa.

Tampereelta kasvattiseuraansa palannut Petteri Molenius valmentaa nyt ensimmäistä kauttaan edustusjoukkueen päävalmentajana. Hän toimi neljä kautta FoKoPossa miesten apuvalmentajana ja viime kaudella Tampereen Pyrinnössä muun muassa 19-vuotiaiden tyttöjen valmentajana SM-sarjassa.

– FoKoPoon oli helppo palata, kun kaikki on tuttua seuraa ja pelaajia myöten, toteaa Molenius, joka on 25-vuotiaana A-divisioonan nuorin päävalmentaja.

FoKoPo aloittaa sarjakauden ensi sunnuntaina kotipelillä Oulun NMKY:tä vastaan. FoKoPon taso tulee heti mitatuksi, sillä ONMKY on sarjan ainoa kolmella amerikkalaispelaajalla vahvistettu joukkue.

Molenius nostaa A-divisioonan suurimmaksi suosikiksi Loimaan Bisonsin.

– Bisonsilla on hyvä kotimainen runko sekä kaksi amerikkalaispelaajaa, joista Matt Gibson tosin sai Suomen kansalaisuuden. Myös Turun Kristikalla on hyvä ja kokenut kotimainen runko, Molenius arvioi. FL

FoKoPo 2019-20:

Takamiehet:

Johan Kotavuo 23 v. 185 cm

Niilo Tammi 17 v. 185

Onni Kankkunen 18 v. 181

Oskari Kaseva 20 v. 189

Muhamed Haji 25 v. 186

Laitahyökkääjät:

Konsta Mastomäki 20 v. 189

Jussi Myllyniemi 19 v. 188

Antti Heinonen 20 v. 190

Veikka Lähteenkorva 16 v. 185

Sauli Näppinen 17 v. 190

Isaac Williams 25 v. 195

Sisäpelaajat:

Demetrius Houston 24 v. 201

Karli Kürsa 19 v. 197

Aku Haikonen 23 v. 201

Valmentajat:

Petteri Molenius

Teet Toome

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic