Urheilu

Pukki maalistaan: ”Ajattelin, että ne on skoutanneet”

Teemu Pukki ja Kreikan Sokratis Papastathopoulos. Kuva: EPA

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen tulikuuma maalitykki Teemu Pukki kasvatti EM-karsintojen maalisaldonsa jo neljään, kun Kreikka kaatui Ratinassa 1–0.

Pukki pääsi asettelemaan palloa pilkulle, kun Dimitris Kourbelis kaatoi Glen Kamaran vaarattoman näköisessä tilanteessa toisen puoliajan alussa.

–  Se oli joko Tim (Sparv) tai minä ja päätin ottaa pallon, Pukki kertoi.
Norwich-tykki ampui pallon varmasti oikeaan alanurkkaan, vaikka joutui odottelemaan pitkään kreikkalaisten protestointia ja maalivahti Vassilis Barkasin provosointia.

–  Jotain se tuli siihen seisomaan ja sanoikin jotain, mutta käänsin selkäni, Pukki kertasi.

–  Useimmat minun pilkut on menneet toiseen nurkkaan, ja ajattelin, että ne on skoutanneet sen. Laitoin sitten toiseen nurkkaan.

Pukki ei päässyt maalinsa lisäksi juurikaan vaarallisille paikoille, sillä kreikkalaiset puolustivat syvältä ja pitivät tilat puolustuslinjan selustassa vähissä.

–  Aikamoista puolustustaistelua molemmilta. Ei kauheasti kyllä maalipaikoilla mässäilty, Pukki myönsi.

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva vaihtoi Pukin kentältä viitisen minuuttia ennen loppua.

–  Vähän väsähdin lopussa. Mutta tässä on nyt muutama päivä aikaa palautua, että jaksaa taas sunnuntaina Italiaa vastaan, Pukki totesi.
Hän ei vielä innostunut karsintatilanteesta, vaikka Suomi on neljällä voitolla viidestä pelannut itselleen kaikkien aikojen tilaisuuden edetä arvokisoihin.

–  Ollaan puolessa välissä karsintoja, ei lähdetä keulimaan vielä.

Kanerva ei tanssinut vielä – mutta jos sitten kun unelma toteutuu…

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva huokuu nyt iloa ja yhtä lailla luottamusta. Iloa siitä, että hänen luotsaamansa Huuhkaja-ryhmä jatkaa voitosta voittoon, ja luottamusta siitä, että näin jatkuukin.

–  Missäkö nyt ollaan? Karsintojen puolessa välissä, Kanerva myhäili takanaan torstai-illan riemukas 1–0-voitto Kreikasta.

–  Ja ihan hyvältä näyttää. Mutta ei tässä ehdi hetkeäkään hengähtää. Meillä on vaikeita pelejä edessä, Italia odottaa sunnuntaina ja sitten vielä kaksi vaikeaa vieraspeliä. Mutta hyvältä näyttää, joukkue on hyvässä liidossa ja osoitti taas taistelua, voitontahtoa ja loppuun asti pelaamista. Se on ollut meidän menestyksen takana, yhdessä tekemällä saadaan tulosta aikaan. Ja itseluottamus, se on erittäin korkealla.

Kreikan kaataminen oli kaikkea tuota, ja ”pakan pysymistä kasassa” jälleen kerran. Jos jotain epämiellyttävää hakee, se lienee ollut kapteeni Tim Sparvin saama varoitus. Sen myötä Sparv on pelikieltoisena poissa sunnuntain Italia-kohtaamisesta.

–  Kyllä meillä löytyy korvaajia (Sparvin tilalle), Kanerva totesi hyvinkin varman oloisena.

Johonkin raja menee vielä kuitenkin itseluottamuksen kanssa. Kanerva kävi Ratinan stadionin kaarteessa kiittämässä maajoukkueen ikiuskollisia kannattajia, mutta antoi tilanteen kuitenkin pelaajilleen, jotka hurraat ja kiitokset ”ovat ansainneet, tuloksen päätekijöinä”. Ja tanssimattakin voitonjuhlassa päävalmentajalta jäi, mutta ehkä vielä siihenkin ehtii…

–  Ei näillä lanteilla ja polvilla hirveästi jorailla. Mutta katsotaan sitten, jos päästään itse unelmaan. Ehkä sieltä jotain voi irrota, unelmaa eli arvoturnauksen paikkaa jälleen lähempänä oleva Kanerva virnuili.

Uusimmat

Näkoislehti

24.5.2020

Fingerpori

comic