Urheilu Somero

Puolustamaankin innostunut SoVo tylsytti kotikentällään ilveskynnet

Somerolaisilla odotettua vaisumpi alkukausi.
Valkopaita Joonas Manzo oli yksi SoVon voimahahmoja Ilveksen kaadossa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Valkopaita Joonas Manzo oli yksi SoVon voimahahmoja Ilveksen kaadossa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Someron Voima Futsalin hyvä joulumieli -tempaus onnistui eilen miltei täydellisesti, kun joukkue rökitti kotikentällään tamperelaisen Ilves FS:n maalein 6-1 (4-0).

Täyden kympin suorituksesta jäi uupumaan yksi SoVon kenttänelikon voimin seisoskeltu kulmapotkutilanne, josta Ilves pääsi iskemään lohdutusosumansa viisi ja puoli minuuttia ennen pelin päättymistä.

Nollanpidot ovat hyökkäysintoilustaan tunnetun somerolaisseuran maalivahdeille perinteisesti olleet harvinaisuuksia. Eilen, kun Marko Laaksonen pääsi muutaman upean torjuntansa siivittämänä lähelle tuota ekstra-palkintoa, miehen kiukunpuuska takaiskun jälkeen oli hyvin inhimillinen reaktio.

Pääosin SoVon eilisestä esityksestä on kuitenkin vain hyvää sanottavaa. Joukkue puolusti erittäin kurinalaisesti ja pudotti vieraat kyydistään hyökkäyspään näyttävillä onnistumisilla.

– Kohtalaisen ehjä matsi meiltä. Pidettiin aika hyvin homma kasassa alusta loppuun. Maltti ei aina ole ollut meidän vahvuutemme pelissä, mutta tänään sitä oli jokaisella pelaajalla riittävästi, matkaesteistä Valdrin Seferiä SoVon pelaajavalmentajan roolissa onnistuneesti tuurannut Juho Pettersson kommentoi.

Voca tutulle paikalle

Viime kaudella Futsal-Liigassa kaikki mahdolliset tehoennätykset uusiksi laittanut SoVon Gezim Voca otti eilisen pelin jälkeen haltuunsa tutun paikan liigan pistetilaston kärjessä.

Voca rokotti tamperelaisia kahdella maalilla ja sai tililleen myös kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Kahdentoista kierroksen jälkeen sovolainen on jälleen hurjassa pistetahdissa saldollaan 17+13=30.

SoVon toinenkin monivuotinen tehopakkaus, Arber Istrefi, on pikkuhiljaa hivuttautunut kohti pistepörssin kärkisijoja. Eiliset tehot (1+2) nostivat hänet tilaston kolmossijalle (15+11=26).

Tehomiesten puutteet ovat välillä näkyneet aika räikeästikin puolustussuuntaan pelaamisessa, mutta eilen kumpikin hoiteli myös tämän osa-alueen kunniakkaasti: Voca keräsi hulppean kuuden plusmaalin tehosaldon ja Istrefi pääsi yhden takaiskumaalin rasitteesta huolimatta plus kolmeen.

Kotijoukkueen muista osumista vastasivat tämän kauden aikana huomattavasti futsalin erikoisosaamistaan kehittänyt Joonas Manzo, puolustuspelin erikoismies Eetu Kauria sekä Xhevdet Gela (1+1).

SoVon manageri Jarkko Ihalainen sai Palloliitosta ikävää postia vain päivää ennen Ilves-ottelua: Kurinpitovaliokunta oli lätkäissyt Mergim Bushin ja Valdrin Rashican pelikieltoihin kahden ottelun lisäsanktiot.

Alkuperäisen tuomion mukaan Bushin piti olla kokoonpanossa jo eilen ja Rashican tammikuun ensimmäisessä ottelussa. Nyt kummankin kevätkauden avaus siirtyy tammikuun 11. päivän kotiotteluun.

Ihalainen onnistui pikahälytyksellä saamaan SoVon tämän kauden yhteistyöseurasta, Ykkösessä pelaavasta Espoon BK:sta, avuksi Guri Qerimin, 28. Kauden toisen liigaottelunsa pelannut espoolainen suoriutui puolustusvoittoisesta roolistaan erinomaisesti.

Vaisu syksy

Eilinen voitto oli SoVo Futsalille erittäin tärkeä, sillä sen turvin joukkue säilytti liigataulukon kuudennen sijan. Ero kärkinelikkoon, eli pudotuspelien kotietusijoitukseen, kaventui hieman ja etäisyys alapuolella olevaan pudotuspeliviivaan kasvoi viideksi pisteeksi.

– Someron Monitoimitalon remontin vuoksi olimme syksyllä pitkään ilman kotisalia. Osasimme odottaa hankalaa alkukautta, mutta tulos on jäänyt vielä vähän odotettuakin heikommaksi, SoVon manageri Jarkko Ihalainen summasi joukkueensa syyskautta.

Ihalaisen mukaan monet pelilliset ongelmat ovat juonteita loppukesällä ja syksyllä tavallista huonommaksi jääneestä yhteisharjoittelusta.

– Meillä on ollut suuria vaikeuksia saada pakettiamme pysymään kasassa täyttä neljääkymmentä minuuttia. Monia pisteitä ollaan hukattu pelin suureen ailahteluun.

Niin ikään SoVolla on ollut aivan liian suuria ongelmia pelaajistonsa koossa pitämisessä: Tähän mennessä joukkueen pelaajille on tuomittu pelikieltoja peräti neljäntoista ottelun edestä.

– Se on aivan liian suuri määrä. Samalla kokoonpanolla emme ole juurikaan päässeet pelaamaan peräkkäisiä otteluja, mikä sekin on tietysti osaltaan vaikeuttanut yhteispelin kehittämistä, Ihalainen arvioi.

20 pinnaa hakusessa

Viikko sitten täyttyneeltä ensimmäiseltä sarjapuolikkaalta SoVo keräsi kolmetoista sarjapistettä. Managerin mukaan realistinen tavoite kevätkaudelle on parikymmentä pistettä.

Sen toteutuessa SoVo varmistaisi säilymisensä runkosarjan kärkikuusikossa ja mahdollisesti kamppailisi pykälän, pari korkeammistakin sijoista. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic