Urheilu Forssa/Tampere

Puolustuksensa tilkinnyt Alku karkasi Pyrinnöltä: Tamperelaiset toisen kerran nurin viikon sisään

Kivikova PeKa vastaan vielä ennen sarjapelejä.
Keke Calloway kokosi 20 pistettä, kun Alku kaatoi harjoituspelissä Pyrinnön. Seuraavaksi vastaan asettuu kaksi viimeistä mestaruutta vienyt PeKa. Kuva: Tapio Tuomela
Keke Calloway kokosi 20 pistettä, kun Alku kaatoi harjoituspelissä Pyrinnön. Seuraavaksi vastaan asettuu kaksi viimeistä mestaruutta vienyt PeKa. Kuva: Tapio Tuomela

Naisten Korisliigaan valmistautuva Forssan Alku kukisti sarjanousija Tampereen Pyrinnön toisen kerran viikon sisään harjoitusottelussa sunnuntaina Pyynikillä. Alku piristyi hieman vaisun alun jälkeen ja latoi taululle selvät 63–95 (29–38) -lukemat.

Viime maanantaina Alulle Feeniksissä pistein 74–49 hävinnyt Pyrintö kesti sunnuntaina ensimmäisen puoliajan forssalaisten kyydissä. Tauon jälkeen Alku tiivisti puolustustaan ja pääsi juoksemaan helppoja koreja.

– Teimme ensimmäisellä puoliajalla pelin itsellemme vaikeaksi. Pelasimme Pyrinnön temmolla ja annoimme sen kontrolloida peliä. Puolustimme ja myös heitimme vähän huonosti.

– Tauon jälkeen paransimme peliä, teimme siinä melkein 60 pinnaa. Puolustimme paremmin ja pääsimme riistojen jälkeen nostelemaan helppoja koreja, jatkaa Alun päävalmentaja Aleksi Suominen.

Jenkit vireessä

Alulla oli Pyynikillä mukana yhdeksän pelaajaa. Joukkueen amerikkalaispelaajista Mia Loyd teki 22 pistettä ja Keke Calloway 20. Ella Salminen nosteli 15 pinnaa ja otti 8 levyriä, hän pystyi myös puolustamaan pimentoon Pyrinnön ison sentterin Liisa Taposen.

Anni Mäkitalo johti Alun peliä, upotti 10 pinnaa ja jakoi 7 koriin johtanutta syöttöä.

Alku pelaa vielä ennen sarjapelejä yhden harjoitusottelun. Joukkue saa maanantaina 5. lokakuuta Feeniksiin vieraakseen PeKan, joka on voittanut Suomen mestaruudet 2018 ja 2019, ja ehti viedä koronan katkaisemalla viime kaudella Suomen cupin voiton. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic