Urheilu Forssa

Putoamisviiva ei ole vieläkään giljotiini FJK:lle

Tampereen seudun Kolmoseen on tulossa joukkuevajausta.
FJK voitti kuluneella kaudella Kolmosessa 22 pelistään viisi. Kuva: Lassi Puhtimäki
FJK voitti kuluneella kaudella Kolmosessa 22 pelistään viisi. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Jalkapalloklubi on jäänyt kahtena peräkkäisenä kautena Kolmosen Tampereen piirin sarjataulukossa putoamisviivan alle.

Silti FJK on pitänyt sarjapaikkansa ja on ensi kaudellakin jatkamassa Kolmosessa.

Vuosi sitten FJK:n pelasti lohkon joukkuemäärän kasvattaminen kahteentoista joukkueeseen.

Tämän vuoden lopussa Suomen Palloliitossa toteutetaan suuri uudistus, kun piirien nimissä toiminta loppuu ja piirien työntekijät siirtyvät Palloliiton palkkalistoille.

Suuri hallinnollinen uudistus ei tuo käytännön tasolle eli sarjatoimintaan suuria muutoksia, vaikka esimerkiksi Tampereen, Länsi-Suomen ja Vaasan entisiksi jäävät piirit muodostavat jatkossa jonkinlaisen yhteisalueen.

– Kolmonen jatkuu Tampereen seudulla 11-12 joukkueen lohkona ilman olennaisia muutoksia, sanoo Palloliiton Tampereen piirin kilpailupäällikkö Jouni Pihlaja.

 

Ensi kauden Tampereen seudun Kolmosen lohkoon näyttää tulevan joukkuevajausta, joten kuluneen kauden sarjataulukon kolmen viimeisen joukkueen, myös FJK:n, jääminen putoamisviivan alle ei käytännössä tarkoita putoamista.

Tampereen seudun Kolmosen lohkoon putosi Kakkosesta Tampere United ja vastaavasti Hämeenlinnan Jalkapalloseura nousi Kakkoseen.

 

Alhaalta päin Nelosesta kahdelle kärkijoukkueelle kuuluisi nousumahdollisuus. Nelosen voittanut Tervakosken Pato haluaa kuitenkin siirtyä Uudenmaan Kolmosen lohkoon. Toiseksi sijoittuneen Tampere Unitedin kakkosjoukkueen nousun puolestaan tyrmää sääntö, jonka mukaan samassa sarjassa ei voi pelata kaksi saman seuran joukkuetta.

Todennäköisin, mutta vahvistamaton vaihtoehto on se, että Kolmosesta putoaa vain kuluneen kauden jumbo PP-70 ja Tampereen seudun lohko supistuu taas yhdentoista joukkueen sarjaksi.

– Toivottavasti saamme jo lähiviikkoina vahvistuksen siitä, että jatkamme Kolmosessa. Sarjapaikan puolesta on nähty sen verran vaivaa, että haluamme kyllä pitää sen, toteaa FJK:n puheenjohtaja Janne Eerikäinen.

Eerikäisen mukaan FJK pyrkii vahvistamaan joukkuettaan ensi kaudeksi niin, ettei se jää kolmatta kautta peräkkäin lohkon peräpäähän.

– Meillä on jo mukavasti jatkosopimuksia, mutta kokoonpanoon pitäisi saada pari profiilipelaajaa. Sen lisäksi pelaajien pitäisi sitoutua toimintaan paremmin, huomauttaa Eerikäinen kauden loppua kohden kasvaneeseen pelaajapulaan liittyen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic