Urheilu Tammela

Puupposen kova treeni kannatti: Nopeammin ja voimakkaammin kohti Suvi-iltaa

Tammelalainen Lassi Puupponen pääsee hyvässä iskussa Forssan Suvi-illan puolikkaalle.
Tammelalaisella Lassi Puupposella on takanaan kohta 600 treenikilometriä käsipolkupyörällä. Viime vuonna hän osallistui Suvi-illassa kympille, nyt on edessä puolimaraton. Kuva: Tapio Tuomela
Tammelalaisella Lassi Puupposella on takanaan kohta 600 treenikilometriä käsipolkupyörällä. Viime vuonna hän osallistui Suvi-illassa kympille, nyt on edessä puolimaraton. Kuva: Tapio Tuomela

Ruokahalu kasvaa syödessä.

Mustialan olutmestarina tutuksi tullut Lassi Puupponen osallistui viime kesänä Forssan Suvi-illan kympille, tänä vuonna Puupponen aikoo vetäistä Stricker-käsipolkupyörällään Suvi-illan puolikkaan eli 21 kilometriä Forssasta Tammelaan ja takaisin.

Päätös osallistumisesta puolimaratonille tehtiin vuosi sitten, heti Suvi-illan jälkeen.

– Menimme Suvi-illan jälkeen Tammelan Makkaramarkkinoille maistelemaan pienpanimo-oluita ja siellä joku kysäisi minulta, että onko ensi vuonna edessä sama juttu. Sanoin, että ehei, kymppi oli niin lällärikamaa, että lähden seuraavaksi puolikkaalle, Puupponen naurahtaa.

Kun arki koitti, Puupponen tarttui härkää sarvista. Hän treenasi talvisin keskimäärin kolme kertaa viikossa. Pari kertaa viikossa hän kävi jäähallilla rullailemassa, kerran viikossa kuntosalilla Kutomolla.

Harjoittelu kannatti, sillä Puupponen kertoo olevansa kunnossa. Paremmassa kuin viime vuonna, jolloin kymppi taittui jo odotuksia reippaammin.

– Täytyy sanoa, että olen todella hyvässä kunnossa. Kun huhtikuussa palasimme ulos sisätreenikauden jälkeen, huomasin heti, että voimaa oli tarttunut mieheen. Kun tuosta lähdimme pyörätietä Tammelaan päin, pystyin rullailemaan sellaiset mäet, joita en viime vuonna ilman apua päässyt ylös, Puupponen kertoo.

Myös vauhti on kasvanut.

– Nopeus on nyt ihan toisella tasolla. Vuosi sitten kympin lenkit menivät vajaata seitsemän kilometrin tuntinopeutta, nyt treenivauhti on reilua kahdeksaa kilometriä tunnissa.

Puupposella on käsipolkupyörällään takana 580 treenikilometriä. Ennen ensi viikon lauantaina käytävää Suvi-iltaa 600 kilometriä tulee täyteen.

– Tähtään puolikkaalla 2.30–2.45 aikaan.

Suvi-illan harjoittelusta on tullut muutama vuosi sitten tapaturmaisesti halvaantuneelle Puupposelle tärkeä henkireikä. Puupponen nauttii siitä, että saa liikkua ja huomaa kehittyvänsä.

– Täytyy myöntää, että tästä on tullut minulle tosi tärkeä juttu. Pakkomielle on väärä sana, mutta veriin tämä harjoittelu on mennyt. Jos on muutama päivä taukoa, niin treenaamaan tekee jo mieli. Se tuntuu vähän erikoiselta, sillä en ole ikinä ollut mikään himoliikkuja.

Puupponen aikoo jatkaa harjoittelua Suvi-illan jälkeenkin. Maratonille hän ei lähde treenaamaan, mutta uusia lenkkejä tulee kokeiltua.

– Jokioisten Leivän kahvilan voisi ottaa kohteeksi, siellä voisi poiketa kahvilla, Puupponen suunnittelee. FL

Näkoislehti

15.7.2020

Fingerpori

comic