Urheilu

Pyry voitti, mutta FPS:kin parantaa peliään

Peteris Pujats teki FPS:n ainoan maalin harjoituspelissä Pyryä vastaan. Kuva: Lassi Puhtimäki
Peteris Pujats teki FPS:n ainoan maalin harjoituspelissä Pyryä vastaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Suomi-sarjaan valmistautuva Forssan Palloseura jatkoi harjoitusottelujaan keskiviikkona Nokialla Pyryn vieraana. Pyry oli tehokkaampi tekopaikoissaan ja vei voiton maalein 4–1 (3–0, 0–1, 1–0).

– Tekemistä on vielä paljon, mutta parempaan suuntaan ollaan menossa. Peli muistutti välillä jo ihan jääkiekkoa, totesi FPS-luotsi Asko Rantanen.

Avauserä Nokialla oli tasaisempi kuin 3–0-numerot antavat ymmärtää. FPS:llä oli omat paikkansa, mutta joukkue ei pystynyt ylivoimatilanteistakaan huolimatta ohittamaan Pyryn maalilla pelannutta Santeri Metsästä.

Toiseen erään Palloseura tuli hyvällä sykkeellä. FPS:n pelin ainoa osuma syntyi, kun Eetu Moberg ja Peteris Pujats pääsivät alivoimalla ylivoimahyökkäykseen. Moberg tarjoili ja Pujats laukoi 3–1-kavennuksen.

– Toinen erä oli meiltä parasta. Meidän olisi pitänyt osua siinä paremmin, mutta emme saaneet tulosta aikaan. Harjoitusten kautta pelaaminen menee eteenpäin, rakentaminen on kesken, Rantanen kertoi.

Kolmas erä ei ollut FPS:ltä yhtä hyvä kuin toinen, vaikka joukkue jaksoikin taistella hyvin. Pyry osui erän lopulla vielä kerran.

Topi Salokannas torjui FPS-maalilla 37 kertaa, Metsänen Pyryn maalissa 30 kertaa.

– Pyry uudistui, mutta on varmasti sarjan kärkikahinoissa.

FPS:n seuraava ottelu on Suomen cupia. Vastus selviää sunnuntaina, kun edellinen kierros saadaan valmiiksi. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

6.4.2020