Urheilu Forssa

Rantapalloa ja paljon muuta mukavaa: Ringettetytöt pitävät hauskaa hallilla

Ringetteviikko täynnä tohinaa Forssassa.
Ringetteviikolla on päästy kokeilemaan muun muassa rantapallon pelaamista jäällä. Kuva: Tapio Tuomela
Ringetteviikolla on päästy kokeilemaan muun muassa rantapallon pelaamista jäällä. Kuva: Tapio Tuomela

Kansallinen ringetteviikko tekee lajille taas hyvää peeärrää. Tyttöjen vauhdikas jääpeli näkyy Forssassakin, jossa lajilla on vahva ja vankkumaton asema.

Sunnuntaina juhlittiin harjoitushallissa kaveripäivää, maanantaina oli vuorossa junnujen yhteinen Green Stars challege -ilta päähallin puolella. Tiistaina viettiin pelipaitapäivää, ja sunnuntaina järjestetään harjoitusjäähallissa ringettekoulujen perhepäivä.

Green Stars challengessa nähtiin aivan uudenlaisia pienpelejä, kun jäällä pelattiin muun muassa rantapalloa ja ämpäriringetteä. Pelivälineet olivat kovilla etenkin rantapallossa, sillä niitä ei liikutettu mailalla, vaan potkittiin luistimet jalassa.

– Me suunnittelimme tapahtuman yhdessä Emman kanssa, tämä oli oikeastaan meidän starttimme, kertoi FoPS Ringetten valmennuspäälliköistä Sini Mäkelä, joka aloitti tehtävässä vuoden vaihteessa Emma Willmanin kanssa.

Hyvin pääsi kaksikko alkuun, sillä aivan uutukaiset pelit tuntuvat toimivan ja jäällä näytti olevan hauskaa.

Valmennuspäällikön vakanssi FoPS Ringettessä vapautui, kun tehtävää hoitanut Anu Pitkänen pestattiin Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliiton toiminnanjohtajaksi.

– Ei Anu jättänyt meille kovin pieniä saappaita täytettäväksi. Onneksi meitä on nyt kaksi tätä hommaa tekemässä, Mäkelä naurahtaa.

Mäkelä ja Willman ovat aloittaneet urakkansa hyvillä mielin. Kaksikolla on selkeä työjako, Willman vastaa nuoremmista junioreista, Mäkelä huolehtii vanhemmat C-junioreista ylöspäin.

– On mukava toimia lasten ja nuorten parissa. Ja on kiva kun meitä on kaksi, pystymme olemaan toistemme tukena ja turvana, Willman sanoo.

Molemmilla on vankka lajitausta. Willman pelasi ringetteä kymmenisen vuotta ja Mäkelä pelaa vieläkin. Hän torjuu rinkulaa maalivahtina Suomen mestaruutta jahtaavassa Lapinlahden joukkueessa.

Willman ja Mäkelä näkevät ringetten tulevaisuuden hyvänä Forssassa, vaikka ikäluokat ovat pienenemässä. Vauhdikkaalla tyttöjen taitolajilla on täällä vahva asema ja se pystyy houkuttelemaan uusia harrastajia.

– Uskon, että suunta on ylöspäin. Ringettekoululaisia oli 30 jäällä sunnuntaina, sieltä kasvaa uusia junioreita, Willman toteaa.

Mäkelän tavoitteena on tasokas naisten joukkue.

– Olisi hienoa, jos Forssassa pelattaisiin joskus naisten SM-sarjaa. Matka on pitkä, mutta se on mahdollista. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

22.2.2020

Uusimmat