Urheilu Forssa

Riemu ahdisteli sitkeästi, mutta FPS hoiti homman

Karlsson ratkaisi tyhjiin.
Leevi Kannisto nosti rystyltä, mutta kiekko osui Riemun maalivahdin Petri Pitkäsen edessä maskia tehneeseen Joni Vuorelaan. Kuva: Tapio Tuomela
Leevi Kannisto nosti rystyltä, mutta kiekko osui Riemun maalivahdin Petri Pitkäsen edessä maskia tehneeseen Joni Vuorelaan. Kuva: Tapio Tuomela

Riemu laittoi FPS:n ahtaalle lauantai-illan Suomi-sarjakierroksella Forssassa. Jyväskyläläisjoukkue nousi lopussa maalin päähän, mutta FPS piti pään kylmänä, maalasi vielä kerran ja korjasi täydet sarjapisteet 5–3 (1–0, 1–0, 3–3) -voitolla.

FPS-luotsi Asko Rantanen oli tyytyväinen voittoon, muttei täysin tapaan millä se tuli. Peli oli jo hanskassa, mutta Riemu päästettiin vielä turhan liki.

– Vaikka voitto tyydyttää, täytyy meidän parantaa paljon pelaamista. Paketin pitää pysyä kasassa täydet 60 minuuttia. Oli vähän jäykkää meiltä, tarvitsemme vielä rentoutta lisää, Rantanen kertoi.

FPS:llä ei ollut hätää viidellä viittä vastaan, mutta Riemu jaksoi taistella ja oli etenkin ylivoimalla vaarallinen. FPS tuntui kolmannen erän alussa jo ratkaisseen ottelun, kun se vei Otto Rantasen ja Kristian Tikan tarkoilla laukauksilla kaksi ensimmäistä erää 2–0 ja lisäsi Totte Mobergin ylivoimaosumalla 43. minuutilla johtonsa 3–0:aan.

Riemu pääsi kuitenkin kohta ylivoimalle ja käytti tilaisuutensa. Janne Kettunen kavensi hienon kuvion päätteeksi tilanteen 3–1:een.

Niklas Saha veivasi Palloseuran ennen erän puoliväliä taas kolmen maalin johtoon. Riemu ei ollut kuitenkaan lyöty. Se käytti FPS:n jäähyilyn hyödykseen, kavensi 4–2:een Kristian Tikan istuessa kakkosta ja nousi jo maalin päähän isännistä melkein heti Jyri Waajakosken jäähyn täytyttyä.

Ratkaisu tuli Riemun yritettyä kavennusta Aleksi Karlssonin istuessa kaksiminuuttista. Vierasjoukkue otti maalivahdin pois, mutta FPS kesti jäähyn ja kiekon napannut Samuli Virtanen oivalsi syöttää kiekon juuri aitiosta vapautuneelle Karlssonille, jolla oli helppo työ ohjata päätöslukemat 5–3:een tyhjään maaliin.

Molemmat pelinsä Suomi-sarjassa voittanut FPS jatkaa kamppailua jo tänään sunnuntaina, kun se kohtaa S-Kiekon Seinäjoella.

– Työmäärän pitää olla tapissa ja viisikkopelaamisen toimia. Meillä riittää nyt materiaalia, otamme varmaan muutaman tuoreen miehen matkaan, suunnitteli Rantanen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic