Urheilu Forssa

Ringette 35 vuotta Forssassa: Lauantaina juhlitaan jäähallilla pelin parissa

Vauhdikas joukkuepeli tarjoaa eväitä elämänpolulle.
Ringette on vauhdikas ja yhteistyötä opettava joukkuepeli. FoPSissa on reilut sata lajin harrastaa, kuvassa vauhdissa E-tytöt. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ringette on vauhdikas ja yhteistyötä opettava joukkuepeli. FoPSissa on reilut sata lajin harrastajaa, kuvassa vauhdissa E-tytöt. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kanadassa 1960-luvulla kehitetty vauhdikas tyttöjen jääpeli ringette rantautui -70-luvun lopulla Suomeen Juhani Wahlstenin mukana. Forssassa ringetteä on pelattu vuodesta -84. FoPS ringette juhlistaa lajin 35-vuotista taivalta kaupungissa pienimuotoisella synttäritapahtumalla lauantaina jäähalleilla.

Tarjolla on lajista kiinnostuneille pullakahvit ja totta kai vauhdikasta ringetteä. Kello 11.30 alkaen E-tytöt pelaavat harjoitushallissa Lukkoa vastaan, päähallin puolella taas nähdään naisten Ykkössarjan kamppailu EKS-NoU, jossa FoPS-kasvatteja on mukana Espoon joukkueessa. Päivän huipentuma on jännittävä B-tyttöjen SM-karsintakamppailu FoPS-NoU.

– Toivomme lajin pariin uusia harrastajia, ja lauantaina on mahdollisuus nähdä lajin koko kirjo harrastusryhmästä lähes huipulle saakka, kertoo FoPS ringetten valmennuspäällikkö Anu Pitkänen.

 

FoPSin riveissä on reilut sata ringetten harrastajaa. Tarjolla on ryhmät ringettekoulusta aina naisten harrasteryhmään saakka. Ainoastaan D-ikäisiltä puuttuu tällä kaudella joukkue, mutta hekin voivat harrastaa C:n mukana.

Lajin voi aloittaa ringettekoulusta tai F- ja E-juniorien mukana. Ja voipa lajin pariin palata vaikka suositulla naisten KKI-tunnilla, jossa on käynyt parisenkymmentä pelaajaa verestämässä muistoja siitä, miltä se reipas rinkulapeli oikein maistuukaan.

– Ringette on mukava laji niille, jotka pitävät luistelusta ja joukkuepelistä. Ringetten säännöt takaavat sen, että kaikki pelaavat joukkueelle, yksin ei tässä lajissa pärjää. Tässä kasvatetaan lapsia ja tarjotaan eväitä elämää varten, Pitkänen sanoo. FL

Luitko tämän: 

Takaisin tositoimiin: Ringettetytöt palasivat nälkäisinä jäälle

Uusimmat

Näkoislehti

11.7.2020

Fingerpori

comic