Urheilu Humppila

Rohkeasti mukaan – Humppilassa tarjoillaan monipuolisesti liikunnan riemuja

Ensi viikolla jumpataan, pelataan ja opetellaan uusia lajeja.
Keppijumppaa, ämpärijumppaa ja yleisurheilua. Liikunnan riemuja -viikon voimatrio Maarit Iso-Jaakkola, Marina Alapere (etualalla) ja Vesa-Pekka Hirvioja esittelivät muutamia ensi viikolla Humppilassa tarjolla olevista lajeista. Kuva: Lassi Puhtimäki
Keppijumppaa, ämpärijumppaa ja yleisurheilua. Liikunnan riemuja -viikon voimatrio Maarit Iso-Jaakkola, Marina Alapere (etualalla) ja Vesa-Pekka Hirvioja esittelivät muutamia ensi viikolla Humppilassa tarjolla olevista lajeista. Kuva: Lassi Puhtimäki

Humppilassa tempaistaan ensi viikolla liikunnan ja hyvän olon puolesta. Kunta järjestää paikallisten seurojen kanssa 3.–9. elokuuta Liikunnan riemuja -viikon, jonka tarkoituksena on saada humppilalaiset liikkeelle ja löytämään itselleen mieluisen lajin.

– Lautakunnassa pohdimme asiaa, ja tulimme tulokseen, että tämä voisi olla hyvä tapa saada kuntalaisia liikkeelle. Saimme humppilalaiset seurat hyvin mukaan ja muutamia seuroja Forssastakin, kertoo Humppilan elämänlaatulautakunnan puheenjohtaja Vesa-Pekka Hirvioja.

Tukena ideoinnissa ja liikuntaviikon järjestelyissä Hirviojalla on ollut liikunnanohjaaja Marina Alapere ja nuoriso-ohjaaja Maarit Iso-Jaakkola. Kolmikko on saanut koottua monipuolisen kattauksen kaikille liikunnasta kiinnostuneille.

– Yhteistyö on toiminut oikein hyvin. Meillä on hyvät kemiat ja ymmärrämme toisiamme, Alapere kertoo.

Varaa valita

Tekemistä riittää koko viikolle. Ohjelmaa on runsaasti kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille.

Lajeissakin on vara valita. On muun muassa yleisurheilua, pesäpalloa, korista, biitsiä, taekwondoa ja maahockeytä. Löytyy myös erilaisia jumppia, bocciaa ja mölkkyä, vesijuoksua ja tikkaurheilua.

– Meillä on käytössä liikuntapassi, johon saa leiman kokeillusta lajista. Minimissään kolme leimaa keränneet voivat osallistua passilla arvontaan, jossa on liikunta-aiheisia palkintoja, vinkkaa Hirvioja.

Viikko huipentuu sunnuntaina 9. elokuuta urheilukentällä järjestettävään liikuntakarnevaaliin. Ohjelmassa on esimerkiksi massajumppaa, saappaanheittoa ja voimamieskisaa.

– Emme ole asettaneet viikolle osallistujatavoitteita, tärkeintä on, että saamme aktivoitua ihmisiä. Sunnuntain liikuntakarnevaaliin toivomme satoja osallistujia, tuhansia ei näin pienessä kunnossa taida saada liikkeelle, naurahtaa Hirvioja.

Reipasta ja avointa

Liikuntaviikon järjestäjät toivovat, että humppilalaiset löytävät monipuolisen tarjonnan. Tavoitteena on tutustuttaa jo liikkuvia kuntalaisia uusiin lajeihin ja saada liikkumattomat liikkeelle. Liikunta kohentaa kuntoa, virkistää mieltä ja tarjoaa sosiaalisia kontakteja. Liikunnan lisäys näkyy aikanaan myös kunnan kassassa, kun terveysmenoissa saadaan säästöjä.

Hirviojan mukaan Humppilassa on hyvät puitteet liikkua ja harrastaa.

– Tätä urheilukenttää ympäristöineen voisi minun mielestäni nimittää urheilupuistoksi.

Liikunnanohjaaja Marina Alapere kehuu asiakkaitaan. Humppilalaiset tajuavat liikkeen merkityksen kropalle ja mielelle.

– Täällä on reippaita, aktiivisia ja avoimia ikäihmisiä. Heidän kanssaan on helppo toimia, Alapere sanoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.8.2020

Fingerpori

comic