Urheilu Tammela

Rohkeasti pelannut Suomi peittosi Unkarin Eerikkilässä

Neljän maan turnaus päättyi tyylikkääseen neljän maalin voittoon.
Suomen ensimmäisen maalin tekijä Jimi Tauriainen piti pintansa, vaikka sai kimppuunsa kaksi Unkarin pelaajaa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Suomen ensimmäisen maalin tekijä Jimi Tauriainen piti pintansa, vaikka sai kimppuunsa kaksi Unkarin pelaajaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Suomi päätti U15-poikien neljän maan turnaukseen komeaan 0–4 (0–3) -voittoon Unkarista perjantaina Eerikkilässä. Maltillisesti mutta rohkeasti pelannut Suomi vei ottelua alusta ja piti pintansa toisellakin puoliajalla, vaikka Unkari sai tuekseen reippaan takapuhurin.

Syyttä ei ollut ikäluokan päävalmentaja Erkka V. Lehtola tyytyväinen suojattiensa esitykseen.

– Hyvä peli meiltä, etenkin kun otetaan huomioon, että tämä oli poikien kolmas maaottelu. Pallollinen peli oli hyvää ja saimme paljon onnistumisia, tuumi Lehtola kamppailun jälkeen.

Suomi voitti turnauksen avauspelissä Puolan 2–1, toisessa ottelussa Slovakiaa vastaan tuli niukka 1–0-tappio. Kolmannessa ottelussaan Suomen pojat ottivat ison askeleen eteenpäin, eikä voittajasta ollut epäilystä. Suomi oli kentällä selvästi parempi joukkue.

Suomella oli avauspuoliajalla takanaan navakka sivumyötäinen tuuli ja joukkue vyöryi vaarallisesti kohti Unkarin maalia. Ensimmäisen osuman teki Jimi Tauriainen, kun pelikello osoitti vasta kahta peliminuuttia.

Toinen maali nähtiin 29. minuutilla. Isak Widjeskog pohjusti ja Aleksi Heino laukoi keskeltä Unkarin maalin alakulmaan numeroiksi 0–2.

Suomen kolmas maali syntyi juuri ennen taukovihellystä. Widjeskog ja Tauriainen tekivät esityöt, Badreddine Bushara tuikkasi pallon maalin edestä sisään.

Unkari sai peliinsä puhtia toisella puoliajalla tuulen tukemana, eikä ote ollut Suomella enää yhtä tiukasti kuin ensimmäisellä.

– Sanoin pojille tauolla, että rakentakaa maata pitkin, koska ilmassa pallo ei lennä oikein mihinkään ja korkeat pomput karkailevat minne sattuu, Lehtola evästi.

Unkarilla oli toisen puoliajalla muutama tekopaikka, mutta Gabriel Perfetton ylärimakutia lähemmäs maalia ryhmä ei yltänyt.

Suomi sen sijaan onnistui. Päätöslukemat 0–4:ään laukoi vaihdosta kentälle tullut Jesse Kilo. Kilon tarkka ja kova kuti painui verkon perille tolpan kautta.

– Tämä kolmas peli oli paras täällä pelaamistamme. Aika monta asiaa täytyy tehdä oikein, että pystyy voittamaan Unkarin 4–0-numeroin.

Lehtola painottaa pelaajilleen pelirohkeuden merkitystä. Palloa pitää kentällä haluta ja sen kanssa pitää uskaltaa tehdä asioita.

Eikä virhe ole maailmanloppu, virheitä sattuu ihan kaikille.

– Jos pelkää ja arastelee kentällä, käy heikosti. Mutta jos yrittää rohkeasti, kentällä sattuu varmasti hyviä ja niitä huonojakin asioita, mutta niistä huonoista voi ottaa opiksi, Lehtola korosti. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic