Urheilu Forssa

Mestikseen noussut FPS julkaisi ensimmäiset pelaajasopimuksensa: Ronkaisen veljekset päänavaajina

FPS julkaisi Mestis-joukkueensa ensimmäiset pelaajasopimukset.
Miska (vas.) ja Miku Ronkainen ovat treenanneet tällä viikolla alkaneissa FPS:n joukkueharjoituksissa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Miska (vas.) ja Miku Ronkainen ovat treenanneet tällä viikolla alkaneissa FPS:n joukkueharjoituksissa. Kuva: Lassi Puhtimäki

FPS julkaisi ensi kauden Mestis-joukkueensa ensimmäiset pelaajasopimukset, kun se ilmoitti Ronkaisen veljesten Mikun ja Miskan kiekkoilevan ensi kaudella FPS:n vihreässä asussa Mestiksessä.

Veljekset ovat FoPSin kasvatteja, mutta kumpikin kehittyi edustustasolle HPK:n junioreissa, joissa Miku pelasi neljä ja Miska viisi kautta.

22-vuotias Miku tuli FPS:ään jo toissa kaudella. Nyt kesken jääneellä suomisarjakaudella hän nousi FPS:n parhaaksi maalintekijäksi ja pudotuspeleissä myös parhaaksi pistemieheksi.

20-vuotias Miska pelasi kolme edellistä kautta HPK:n A-nuorissa, jossa hän nousi viime kaudella joukkueen kapteeniksi.

Miskalle liigapeli

Miska pääsi myös korkkaamaan aikuisten liigauransa marraskuussa vieraspelissä Lukkoa vastaan.

– Pelasin sitä ennen kaksi HPK:n peliä CHL:ssä. Ne sujuivat kai sen verran hyvin, että pääsin kokeilemaan Liigassakin, Miska kertoo.

Miku puolestaan pääsi kokeilemaan Mestistä FPS:n farmikumppanin TuTon neljässä pelissä vuodenvaihteen tienoilla.

Miku asetti jo viime kauden alussa itselleen tavoitteen, jonka mukaan kausi olisi hänen viimeisensä Suomi-sarjassa.

– Kyselyjä tuli nyt muutamasta seurasta ja harkitsin ulkomaillekin lähtöä, mutta FPS:n Mestis-paikan varmistuttua valinta oli helppo. Viime kausi oli Forssassa mukava ja pysyin pitkästä aikaa koko lailla terveenäkin, Miku kertoo.

Miskakaan ei joutunut pitkään miettimään Forssaan paluuta.

– Agenttini mielestä FPS olisi minulle hyvä vaihtoehto ja kun Forssasta otettiin yhteyttä valinta oli sillä selvä, tuumii ensimmäistä miesten kauttaan aloitteleva laitahyökkääjä.

Miska oli tyrkyllä HPK:n liigarinkiin, mutta korona sotki tältä osin HPK:n joukkueen kokoamista.

Samassa ketjussakin

Miku voitti HPK:ssa vuonna 2017 nuorten Suomen mestaruuden. Miska nousi A-nuoriin vasta seuraavalla kaudella, jolloin veljekset pelasivat yhtä aikaa A-nuorissa välillä samassakin ketjussa. Se ei ollut ainutkertaista, sillä jo FoPSissa he viilettivät samoissa joukkueissa C-ikäisiin asti.

Yli kaksi kuukautta kestäneen koronatauon aikana veljekset treenasivat omatoimisesti.

– Olen harjoitellut maaliskuusta asti pari kertaa päivässä, Miku selvittää.

– Sain tänäkin vuonna HPK:n A:n fysiikkavalmentajalta ohjelman, jonka mukaan olen treenannut, Miska puolestaan kertoo.

Veljeksistä vain vanhemmalla on tässä vaiheessa henkilökohtainen tavoite ensi kauteen.

– Tavoittelen samanlaista roolia mihin pääsin viime kaudella. Peliaikaa tuli riittävästi ja myös onnistumisia mukavasti, Miku toteaa.

– Minulle Mestis ja miesten pelit ovat vielä uusi kokemus, joten tavoitteita on vaikea asettaa, Miska arvioi.

Ja sitten perinteinen kysymys sarjojen erosta eli tässä tapauksessa Mestiksen ja nuorten liigan.

– Nuorissa saattaa olla enemmän vauhtia, mutta pelikovuus ja pelin organisointi ovat Mestiksessä sillä tasolla kuin se miehissä pitää ollakin poikiin verrattuna. Yllätyin jo Suomi-sarjassa kuinka paljon kovempaa peli oli, Miku vertailee.

Kokoonpano valmistumassa

FPS:n joukkueen kokoaminen on päässyt hyvään vauhtiin. Manageri Timo Willmanin mukaan kokoonpanossa alkaa olla tusinan verran pelureita, joita seura on julkistamassa lähiaikoina.

Joukkueen rakentamiseen vaikuttavat HPK:n kanssa käytävät yhteistyöneuvottelut ja ylipäätään sopimuksen synty liigaseuran suuntaan. FL

Uusimmat

Näkoislehti

16.7.2020

Fingerpori

comic