Urheilu

Roosa Koskelo juhlii Saksan mestaruutta

Forssalaislähtöiselle liberolle kolmannen eri maan mestaruus.
Roosa Koskelo voitti Stuttgartin riveissä Saksan mestaruuden. Kuva: Lassi Puhtimäki
Roosa Koskelo voitti Stuttgartin riveissä Saksan mestaruuden. Kuva: Lassi Puhtimäki

Suomalaiset lentopallonaiset saivat juhlinnan aihetta viikonloppuna, kun Roosa Koskelo juhli Saksan ja Michaela Madsen Ranskan mestaruutta. Lisäksi Kaisa Alangon kausi päättyi Ranskassa komeaan kakkostilaan.

Naisten lentopallokartalla Italia, Turkki ja Venäjä pitävät tällä hetkellä Euroopan, ja samalla myös maailman kolmen, kovimman lentoliigan nimikettä. Tämän jälkeen on helppo sijoittaa seuraaviksi Saksan Bundesliga ja Ranska Pro F yhdessä Puolan Orlen-liigan kanssa. Näin ollen forssalaislähtöisen Koskelon ja valkealalaislähtöisen Madsenin sekä Vaasasta lentopallo-oppinsa ammentaneen Alangon meriitit ovat kovaa luokkaa.

 

Koskelon Stuttgart löi finaalisarjan viidennen ottelun viidennessä erässä Schwerinin 15-11 hurmioituneen kotiyleisönsä edessä. Näin koko kauden joukkueen ykkösliberona ahertanut Koskelo kirjasi itselleen kolmannen eri maan mestaruuden (Suomi, Slovenia, Saksa).

– Koko viiteen erään en kuullut yhtään mitään, 2 500 ihmistä huusi äänensä ihan käheäksi. Meidän hallissa on aina hyvä tunnelma, mutta koskaan siellä ei ole vielä ollut tuollaista. Viisi erää raikasi “Stuttgart”-huudot siihen malliin että mekin saimme hankalilla hetkillä siitä paljon energiaa ja tsemppiä. Viimeisen pallon päätyttyä koko halli räjähti ja me kaikki itkettiin onnenkyyneliä kasassa kentän keskellä. Ihan mieletön tunne, Koskelo hehkutti mestaruusjuhlien keskellä.

Mestaruus oli Stuttgartille seurahistorian ensimmäinen useiden hopeisten kausien jälkeen.

– Turha siis varmaan sanoa, miten iso juttu tämä täällä nyt on, Koskelo riemuitsi.

Stuttgartin kauteen kuului mestaruuden lisäksi upea pääsy Mestarien liigan pudotuspeleihin sekä pettymys Saksan cupin finaalissa.

– Monenmoista on ollut matkan varrella, hyvässä ja pahassa. Olemme pelanneet järjettömän määrän pelejä, eikä itselläni ole henkisesti eikä fyysisesti tällä hetkellä juuri mitään jäljellä. Mutta olo on ihan suunnattoman onnellinen ja kiitollinen: olen päässyt kokemaan niin hienoja juttuja ihan superien tyyppien kanssa, ensi viikolla kotimaahan paluusta haaveileva Koskelo tiivisti.

 

Ranskan finaaleissa Michaela Madsenin Cannes löi kahdesti Nantesin 3-1 ottaen seurahistorian 21:nnen mestaruuden. 18 mestaruutta vuosina 1998-2015 voittanut seura palasi näin kolmen ”kuiva kauden” jälkeen omalle paikalleen.

– Tämä mestaruus oli seuran tämän kauden ainoa tavoite, sen jälkeen kun tipuimme cupissa. Mestaruuden voittaminen oli seuralle ja kaupungille todella tärkeää. Mahtava olla osa tätä joukkuetta ja organisaatiota, Madsen kertoi.

 

Fingerpori

comic

Uusimmat