Urheilu Somero

Rullakiekon SM-liigaa ei pelata tänä vuonna

Somerolainen Pepe Roller oli valmis liigakauteen
Kuvassa somerolaista Pepe Rolleria vastaan pelaava tamperelainen Pahalampi voitti viime vuonna kuudennen mestaruutensa rullakiekon SM-liigassa. Kuva: Tapio Tuomela
Kuvassa somerolaista Pepe Rolleria vastaan pelaava tamperelainen Pahalampi voitti viime vuonna kuudennen mestaruutensa rullakiekon SM-liigassa. Kuva: Tapio Tuomela

Rullakiekon SM-liiga jää ensi kertaa pelaamatta sarjan 21-vuotisen historian aikana.

Koronaviruksen vuoksi kaikki jääkiekkosarjat keskeytyivät Suomessa pari viikkoa sitten. Nyt Jääkiekkoliitosta vahvistetaan myös rullakiekkoliigan jäävän tänä vuonna väliin.

Rullakiekkoliigaan ilmoittautuminen päättyy tämän kuun lopussa, mutta Jääkiekkoliiton rullakiekon yhdyshenkilö Teemu Vanhala lähettää jo ilmoittautuneille seuroille liigan peruutusilmoituksen.

– Ilmoittautumisia tuli joitakin, mutta liiga jää pelaamatta. Hallit pysyvät kiinni eikä ainakaan Tampereella levitetä rullakiekkomattoja, Vanhala kertoo.

Vanhalan mukaan kesäkuussa saatetaan pelata rullakiekkoa turnausmuotoisesti. Sitä ei ole päätetty, ratkaistaisiinko Suomen mestaruus turnausmuotoisesti.

Kesken jääneen jääkiekkokauden vuoksi pelaajilla saattaisi olla pelihaluja jäljellä, mutta niiden tyydyttäminen rullakiekolla ei siis taida lähikuukausina onnistua.

Viime vuonna kuusi joukkuetta

Rullakiekon SM-liiga pelattiin viime vuonna kuuden joukkueen sarjana. Solnan joukkue kävi pelaamassa suomalaisjoukkueita vastaan, joista kolme oli Tampereelta, yksi Siilinjärveltä ja yksi Somerolta.

Someron Pepe Roller jäi neljän parhaan joukkueen pudotuspelien ulkopuolelle. Pepellä on aiemmilta vuosilta hopea 2011 ja pronssi 2009.

Vuodesta 2006 alkaen 14 kautta peräkkäin SM-liigassa pelanneessa Pepe Rollerissa oli edellisvuosina lopettamisaikeita, mutta nyt joukkue oli valmistautunut uuteen kauteen.

– Syksyn soittokierroksella varmistui, että porukka olisi jatkamassa lähes samalla kokoonpanolla, kertoo Pepe Rollerin manageri Juha-Matti Vuorela.

Somerolla suunniteltiin, että jäähallin koottaisiin rullakiekkoalusta pääsiäisen jälkeen.

– Meillä ei ollut tietoa liigan perumisesta. Jos koronatilanne helpottuu kesemmällä, järjestämme kyllä jotain rullakiekkotoimintaa, Vuorela lupaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.6.2020

Fingerpori

comic