Urheilu Forssa

Ryskeen Janne Hakala kyykkäsi ennätyksensä: "Jotain on tullut tehtyä oikein"

Forssalaisen kunto rautaa korona-ajan rajoituksista huolimatta.
Janne Hakala kävi voittamassa MLC Powerliftingin Nummelassa järjestämät klassiset voimanostokilpailut. Kuva: Markku Savolainen
Janne Hakala kävi voittamassa MLC Powerliftingin Nummelassa järjestämät klassiset voimanostokilpailut. Kuva: Markku Savolainen

Vaikka korona-aalto pyyhkäisi tieltään kilpailut ja sulki treenipaikkoja, forssalainen Janne Hakala on pystynyt pitämään itsensä kovassa tikissä. Hakala runttasi Nummelan kansallisissa klassisissa voimanostokisoissa yhteistuloksen 630 kiloa.

Alle 120 kilon sarjan voittaneen Hakalan kokoamat raudat olivat kisojen suurimmat ja IPF-pisteillä laskettuna koko porukan toiseksi parhaat. Sarja koostui 225 kilon jalkakyykystä, 145 kilon penkkituloksesta ja 260 kilon maastanostosta. Samalla tuli tehtyä rajat SM-kisoihin.

– Täytyy olla tyytyväinen, kun 41-vuotiaana pystyin parantamaan kyykkyennätystä. Jotain on tullut tehtyä oikein, Tammelan Ryskeen nostaja myhäilee.

Hakala on kyykyn lisäksi tyytyväinen penkkinostoonsa, joka alkaa pikkuhiljaa olla paremmassa kuosissa tähystysleikkauksen jäljiltä. Vetokin oli siihen nähden hyvä, että Hakala joutui jättämään yhden yrityksen väliin selkäkrampin takia.

Helteisen päivän lämpimät olosuhteet yllättivät kokeneet nostajan, joka ei ymmärtänyt juoda ja syödä tarpeeksi kisan aikana. Tuloksena oli yläselän kramppi, josta selviäminen vei aikansa.

– 20 vuotta olen kilpaillut, mutta aina vain on opittavaa. Syömisiin ja juomisiin pitää kiinnittää vielä enemmän huomiota.

Ikävä kisoja ja kavereita

Korona laittoi keväällä uusiksi Hakalan kisa- ja treenisuunnitelmat. Arvokisat peruutettuiin ja salit suljettiin.

– Pistihän se miettimään, mitä tehdä ja mihin mennä. Harrastus ei ollut siinä tilanteessa lopultakaan se tärkein juttu, Hakala kertoo.

Hakala löysi kiinni menneen Vesihelmen tilalle treenipaikan Mäkeläisen Jompin salilta. Siellä hän sai harjoitella kolmisen kuukautta, kunnes Vesihelmi avattiin taas koronatilanteen helpotettua.

Viikonlopun kisat olivat Hakalalle ensimmäiset talven jälkeen. Kotimainen kisakausi alkaa vasta hiljalleen käynnistyä.

– Ehtihän sitä tulla jo ikävä kisoja ja nostokavereita. Tämä on tiivis yhteisö, jolla on omat juttunsa, Hakala sanoo.

Seuraavaksi Ryskeen nostaja aikoo kisata maksimivoimapunnerruksen SM-kisoissa, jotka järjestetään ensi kuussa Lempäälässä. Marraskuussa pitäisi olla ohjelmassa klassisen voimanoston SM-kisat Ylöjärvellä.

– Täytyy kiittää treenikavereita ja kaikki yhteistyökumppaneita. Ilman heitä ei näitä kisoja kierrettäisi, Hakala painottaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic