Urheilu

Ryskeen Janne Hakala veti välipalaksi 260 kiloa rautaa Pure pullin SM-kisoissa

Ahkerasti kilpaileva Janne Hakala nousee lavalle seuraavan kerran syyskuun puolivälissä voimapunnerruskilpailuissa Lempäälän Ideaparkissa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Ahkerasti kilpaileva Janne Hakala nousee lavalle seuraavan kerran syyskuun puolivälissä voimapunnerruskilpailuissa Lempäälän Ideaparkissa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Tammelan Ryskeen Janne Hakala kävi kiskomassa 260 kiloa Pure pull -maastanoston SM-kisoissa Jämsässä. Raudoilla irtosi forssalaiselle yli sadan kilon sarjassa viides sija.

Vedot aloitettiin Hakalan sarjassa 200 kilosta. Korotuksia tehtiin kymmenen kilon välein, haluttaessa rautaa sai tankoon myös lisää viisi kiloa kerrallaan. SE-yritykseen sallittiin 2,5 kilon korotukset.

Nostotahti oli ripeä, mikä hyydytti isoja miehiä.

– Tämä oli mukava, vähän erilainen tapahtuma. 250 kiloa ja 260 kiloa nousivat hyvin. 270 kiloa ei tullut enää ylös, vaan jäi polvien päälle, Hakala kertaa.

260 kiloa on iso rautamäärä, mutta Hakala olisi halunnut nostaa sen 270 kiloa, koska olisi noussut sillä SM-pronssille.

– Se oli ihan perustason tulos. Edellisestä kisasta oli vain 1,5 kuukautta, se oli liian lyhyt aika, sillä en ehtinyt tehdä siinä välissä kuin muutaman hyvän vetotreenin, Hakala toteaa.

SM-kultaa Pure pullin yli sadan kilon sarjassa voitti Tuomas Hautala. 105 kiloa vaa’alla painanut Hautala nosti hurjat 382,5 kiloa, mikä on lajin uusi Suomen ennätys.

Pure pull -kilpailun järjesti Suomen Voimalajiliitto, joka järjestää myös vahvin mies -kilpailuja. Nostoissa sai käyttää otetta parantavia remmejä ja nostaa teknisesti epäpuhtaammin kuin Suomen Voimanostoliiton kisoissa.

– Minä vedin ilman remmejä ihan normaalisti, Hakala sanoo.

Voimalajiliitto on Suomen Olympiakomitean jäsen ja kuuluu ADT:n dopingvalvonnan piiriin kuten Suomen Voimanostoliittokin. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

29.3.2020

Uusimmat