Urheilu Tammela

Ryskeen lentopalloilijat kakkossarjan sijasta Loimijokiliigaan

Taukoa pitäneeseen Loimijokiliigaan odotetaan noin kahdeksaa joukkuetta.
Tammelan Ryske pelasi kaksi kautta kakkossarjassa. Kuva: Tapio Tuomela
Tammelan Ryske pelasi kaksi kautta kakkossarjassa. Kuva: Tapio Tuomela

Kaksi edelliskautta miesten kakkossarjassa lentopalloa pelannut Tammelan Ryske luopui sarjapaikastaan ja jatkaa pelejään henkiin herätetyssä Loimijokiliigassa.

Ryske jäi molempina kakkossarjakausinaan lohkonsa alempaan jatkosarjaan. Viime kaudella se voitti alkusarjassa 14 pelistään vain kolme, mutta alemmassa jatkosarjassa tahti muuttui: Ryske voitti 16 pelistään peräti 12 ja sijoittui kakkoseksi.

Ryskeellä oli viime kauden alussa 15 pelaajan miehistö, mutta kauden aikana samaan aikaan kun pelimenestys parani, porukka väheni.

– Pelaajapula alkoi vaivata loppukaudella, kun pelaajilla alkoi olla muita kiireitä, kertoo Ryskeen joukkuetta vetävä Matias Ryhtä.

Täksi kaudeksi Ryske suunnitteli ilmoittautumista kolmossarjaan, mutta kun Lounaisen alueen ainoa kolmossarjalohko pelataan Tampereen seudulla Ryske vetäytyi liiton sarjoista.

Vaihtoehdoksi ilmaantui jo 23 vuotta sitten käynnistetty Loimijokiliiga, joka on pitänyt taukoa kolme viime vuotta.

Ryske on lähdössä uuteen kauteen nuorentuneella joukkueella, kun Humppilasta tuli viime kaudella A-pojissa pelanneita nuoria Ryskeeseen.

Loimijokiliigaan ovat ilmoittautuneet Ryskeen lisäksi Ypäjän Yllätys, Kojo Lentis, BBT Humppilasta ja Loimaan Jankko.

– Viiden jo ilmoittautuneen lisäksi muutamaa joukkuetta vielä odotellaan ainakin Metsämaalta ja Jokioisilta, kertoo Loimijokiliigan organisoinnin isältään perinyt humppilalainen Sami Välikoski.

Ilmoittautuminen liigaan päättyy ensi viikon torstaina. Liigalla on omat verkkosivut osoitteessa: loimijokiliiga.fi

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic