Urheilu Forssa

S-Kiekko varmasti nurin – FPS sarjakärjessä joulutauolle

Jyri Waajakoski teki FPS:lle 2–1-johtomaalin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jyri Waajakoski teki FPS:lle 2–1-johtomaalin. Kuva: Lassi Puhtimäki

FPS lähtee Suomi-sarjan kärjessä vajaan kolmen viikon joulutauolle.

Lauantainen 4–1 (1–0, 0–0, 3–1) -voitto S-Kiekosta nosti Palloseuran 56 pisteeseen ja sarjataulukon ykköspaikalle. Toisena olevalla K-Espoolla on 54 pistettä, mutta joukkue on pelannut yhden ottelun FPS:ää vähemmän. Kolmantena oleva Pyry on jäänyt Palloseurasta jo kymmenen pisteen päähän.

Lauantai-illan kamppailu Seinäjoelta matkannutta S-Kiekkoa vastaan oli forssalaisten hallussa alusta asti. Sitkeästi vastaan taistellut S-Kiekko pystyi pitämään numerot tasaisina reilut kaksi erää, mutta lopussa liukkaampi FPS meni menojaan.

Palloseura hallitsi avauserää selkeästi, mutta viimeistely oli tehotonta. Niko Ojala onnistui sentään iskemään kotijoukkueelle 1–0-johdon.

Toinen erä oli yhä Palloseuran, mutta joukkueen peli oli välillä väkinäistä ja S-Kiekkokin sai luotua muutamia paikkoja. Kolmannen erän alussa vieraat nousivatkin tasoihin, kun ex-fps Mikko Saikkonen tarjoili ja Lauri Haimakainen lämäsi takakulmaan 1–1-osuman ylivoimalla.

FPS lisäsi tasoituksen jälkeen vielä pykälän vauhtia, jolloin S-Kiekko tippui kyydistä. Jyri Waajakoski taiteli FPS:n ylivoimalla taas johtoon. Niklas Saha ja Veeti Vuorio viimeistelivät voittonumerot 4–1:een.

– Vähän oli rikkonaista, mutta olihan tässä iso ero, pidimme varmaan 70 prosenttia ajasta kiekkoa. Tiesimme, että peli kääntyy meille, kunhan jaksamme tehdä töitä, Asko Rantanen sanoi.

Esiotteluna alumnia

Ennen illan Suomi-sarjamatsia kiekkoiltiin alumniottelu FPS-K-Vantaa. FPS korjasi hyvävauhtisessa ottelussa voiton 5–3.

FPS:n maaleista Juha Nurmisto ja Hannu-Pekka Leinonen tekivät kaksi mieheen, Jouni Vento maalasi kerran. FL

Uusimmat

Näkoislehti

3.8.2020

Fingerpori

comic