Urheilu Forssa

Sakalan veljekset eivät vettä pelkää: Urjalalaisille voitto ja kolmossija pääluokassa

Uiton radalla ajettiin kartingia kosteissa oloissa.
Taistelupari. Numerolla 80 ajanut Otto-Verneri Sakala ja tiukassa tuntumassa oleva Eemeli Ojala kävivät tiukan taistelun Raket-luokan finaalin voitosta Forssassa. Kuva: Tapio Tuomela
Taistelupari. Numerolla 80 ajanut Otto-Verneri Sakala ja tiukassa tuntumassa oleva Eemeli Ojala kävivät tiukan taistelun Raket-luokan finaalin voitosta Forssassa. Kuva: Tapio Tuomela

Urjalalaiset Sakalan veljekset olivat hurjassa vauhdissa Uiton karting-radalla ajetussa Flying Finn Raket cupin osakilpailussa Forssassa. Kosteassa kelissä käydyssä kilpailussa pikkuveli Otto-Verneri ajoi lRaket-luokan voittoon, isoveli Oskari komppasi nousemalla kolmanneksi.

Vauhtiveljesten väliin ehti vain paalulta kisaan startannut Eemeli Ojala Ulvilan FK-K:sta. Ojala kävi Otto-Verneri Sakalan kanssa tiukan taistelun luokan voitosta, mutta joutui taipumaan toiseksi.

Uiton kilpailun pääluokassa Raketissa ajettiin tavallista pidempään eli peräti 25 kierrosta. Kisa ei ollut silti puuduttavaa päristelyä, vaan nuoret kuskit taistelivat tosissaan hyvistä sijoituksista, eikä väriä ja tapahtumia puuttunut.

Ojala lähti luokan finaaliin paalulta ja piti johtonsa muutaman kierroksen ajan. Nuorempi Sakala tuli lujaa perässä ja nousi Ojalasta ohi.

Sakala pystyi pitämään johtonsa usean kierroksen ajan, mutta Ojala pysyi tuntumassa, eikä suostunut jäämään. Taaempana Oskari Sakala taisteli tiukasti sijoista kolmesta seitsemään.

Ojalalla tuntui olevan ajokissaan enemmän potkua suorilla, joten hän nousi kisan puolivälin paikkeilla taas Pirkanmaan Kartingia edustavan Sakalan edelle. Vasta yhdeksänvuotias Otto-Verneri ei antanut periksi, vaan pysyi tiukasti peesissä ja yritti mutkissa ohi siinä kuitenkaan heti onnistumatta.

– Kaverin auto kiihtyi paljon paremmin, urjalalaiskuski kertoi.

Lopulta kurveissa ketterämpi Sakala punnersi ohi Ojalasta ja piti tiukoilla viimeisillä kierroksilla pintansa. Hieman taaempana kovasti töitä tehnyt Oskari-veli nousi hienosti kolmanneksi.

Voitto oli vasta viime vuonna kartingin aloittaneen Sakalan ihka ensimmäinen.

– Parasta lajissa on se, että pärjää ja nousee palkintopallille.

Isoveli Oskari Sakala oli myös päiväänsä tyytyväinen. Hän piti haastavasta kelistä.

– Kaikki meni muuten hyvin, mutta toisessa erässä spinnasin. Tipuin siinä viimeiseksi, mutta pysyi nousemaan vielä erässä kymmenenneksi.

Forssalainen Miko Erkkilä ajoi hyvän aika-ajon, mutta erävaihe meni pieleen väärän rengasvalinnan takia. Finaalissa Pirkanmaan Kartingia edustava nuori mies ehti 18:nneksi.

– En ole oikein hyvä ajamaan ssteella, tykkään kuivemmasta kelistä. Olen ajanut kartingia viisi vuotta, mutta vain muutaman kerran sateessa. Uskon, että olisin kuivalla kelillä ollut viiden parhaan joukossa, Erkkilä kertoi.

Uitossa ajettiin myös Mikro-luokkaa ja aloittelijoiden Cadet-luokkaa. Espoolaista EMSC:tä edustava Joel Taipale oli vauhdikkain Mikroissa ja eteläpohjalaisen EPUAn Peetu Matalamäki Cadeteissa. Mikroissa jokioislainen Urho Kutila oli viides.

– Ihan kivasti meni, kertoi Pirkanmaan Kartingia edustava Kutila.

Flying Finn Raket cup jatkuu ensi viikonloppuna Sastamalassa.

– Kilpailutoiminta pääsi koronan takia vauhtiin vasta heinäkuussa, mutta harrastustoiminta on ollut koko kesän vilkasta. Tuntuu, että väellä on ollut nyt aikaa harrastaa lajia lastensa kanssa, kertoi cup-kisasarjaa pyörittävä Henri Lahokoski. FL

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic