Urheilu Forssa

Salibandyhallin uusittu matto testiin heti perjantaina

Joustavalle alustalle tehty matto pienentää loukkaantumisriskejä. Talkoolaisten valtava panos saa kiitosta seurajohdolta.
FoSun hallituksen puheenjohtaja Jukka Rantanen seuraa, kun seuran omat juniorit Arttu Korteniemi ja Joel Saviniemi (edessä) asentavat salibandymattoa paikoilleen. Kuva: Lassi Puhtimäki
FoSun hallituksen puheenjohtaja Jukka Rantanen seuraa, kun seuran omat juniorit Arttu Korteniemi ja Joel Saviniemi (edessä) asentavat salibandymattoa paikoilleen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Salibandyhallissa Turuntiellä on tällä viikolla riittänyt vilskettä, vaikka pelikauden käynnistymiseen on aikaa kuukausi. Halliin on rakennettu joustavaa alustaa salibandymattoa varten maanantaista lähtien ammattilaisten voimin, mutta lukuisten talkoolaisten avittamana.

Kenttä saadaan pelikuntoon perjantaina ja vihitään käyttöön samana iltana C2-junioreiden harjoituspelin myötä.

Rakennustyöt alkoivat maanantaina purkutöillä. Pitkin viikkoa on edetty asennustöiden osalta ilman isompia yllätyksiä. Perjantaina matto pestään ja laidat nostetaan pystyyn. Perjantaina pelataan harjoituspeli, mutta lauantaina kenttä on taas käyttökiellossa, koska vanhat viivat maalataan peittoon. Sunnuntaista alkaen salibandykenttä on normaalissa käytössä.

– Maanantai-iltana mietin, voiko tästä tulla mitään. Jo tiistai-iltana tiesin, että valmiiksi se tulee, kertoo työnjohtajana Forssan Suupparit ry:n puolesta toiminut seuran hallituksen jäsen, hallivastaava Mikko Vihreäsaari.

Tuulahdus 15 vuoden takaa

Sekä Vihreäsaari että hallituksen puheenjohtaja Jukka Rantanen kiittävät vuolaasti talkoolaisia, jotka ovat Vihreäsaaren laskujen mukaan tehneet viikon aikana yli 400 talkootuntia.

– Tuli hieno tuulahdus jostakin 15 vuoden takaisesta talkoohengestä. Täällä on ollut miehiä, naisia ja junioreita omasta seurasta, mutta myös yli seurarajojen. Talkoolaisten panos on ollut taloudellisesti todella merkittävä seuralle. Nyt meille jää maksettavaa noin 10 000 euroa, kun ilman talkoolaisia se olisi ollut 22 000 euron luokkaa, Rantanen kiittelee.

– Ehkä vahva talkoohenki johtuu siitä, että salibandyväki kokee tämän paikan omakseen, vaikka olemmekin vuokralla, Rantanen pohtii.

Vihreäsaaren mukaan talkoolaisia on ollut kahdessa vuorossa kymmeniä, jopa enemmän kuin on ilmoittautunut.

– Kesälomien ansiosta saimme veljeni firmasta (Forssan Asentajat oy) työkaluja lainaksi. Tämän myötä saamme matolle 10 vuotta lisää käyttöikää.

Urakan kokonaiskustannus on 30000 euron luokassa, mistä Forssan kaupunki maksaa 20 000 euroa. Urakoitsijana on toiminut urheilurakentamiseen erikoistunut Sportuna oy.

Kausi käyntiin elokuussa

Betonin päälle rakennettu vanha matto oli vaarallinen ja altisti urheilijat vammoille, sillä matto liikkui ja siinä oli epätasaisuuksia. Uusittu lattia soveltuu salibandyn lisäksi myös esimerkiksi naisvoimisteluun, futsaliin ja yleisurheilijoiden tarpeisiin.

Sarjapelit uusitulla lattialla alkavat 22.–23. elokuuta C2: SM-sarjakarsintaturnauksella. FL

Lue myös: ”Halli saadaan moderniin kuntoon”. 

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic