Urheilu

Salla Koskela hankki lisää ruutia yläkroppaan ja hamuaa talven EM-kisoista kultaa

Salla Koskela uskoo, että supertähti Tove Alexanderssonkin on lyötävissä.
Lounais-Hämeen Rastin hiihtosuunnistaja Salla Koskela hamuaa ensi talven EM-kisoista lisää mitaleja. Kuva: SSL/Paula Lehtomäki
Lounais-Hämeen Rastin hiihtosuunnistaja Salla Koskela hamuaa ensi talven EM-kisoista lisää mitaleja. Kuva: SSL/Paula Lehtomäki

Lounais-Hämeen Rastin hiihtosuunnistaja Salla Koskela pääsee hyvässä kunnossa alkavaan kauteen.

Ypäjäläislähtöisen Koskelan kisakausi alkaa maastohiihdon sprintillä Vuokatin Suomen cupissa parin viikon päästä, mutta pääpaino on tuttuun tapaan hiihtosuunnistuksessa. Hiihtosuunnistuksen pääkisoja ovat helmikuinen maailman cup Latviassa ja maaliskuussa Venäjällä käytävät EM-kilpailut.

– Kunto tuntuu ihan hyvältä, ei tässä kummempaa ole ollut. Pienen flunssan sain Ramsaun-leirin jälkeen, Joensuussa metsätieteitä opiskeleva Koskela kertoo.

Kesän harjoittelu sujui hyvin, ja onnistuneen jäätikköleirin jälkeen Koskela on päässyt ottamaan jo ensivedot kotilumella Kontiolahden jäähdytetyllä ladulla.

– Ladulla riitti väkeä, mutta ei siellä ihan pujotella tarvinnut, Koskela naurahtaa.

Harjoittelussa painotettiin tällä kertaa tasatyöntöä, johon Koskela kertoo tarvinneensa lisää ruutia. Muuten treenikausi meni pitkälti tuttuja latuja.

– Ylä- ja keskivartaloon on haettu lisää voimaa. Se auttaa ylämäissä, joissa pitää edetä tasatyönnöllä. Urat ovat hisussa usein sen verran kapeita, ettei jalkoja pysty käyttämään mäkisessä maastossa apuna niin paljon kuin vapaan tyylin hiihdossa, Koskela sanoo.

Koskelalla on hiihtosuunnistuksesta kymmenen aikuisten arvokisamitalia, ja hän mielii niitä lisää.

– Kauden pääkisat ovat maailman cup helmikuussa ja EM-kisat maaliskuussa.

EM-kisoissa Koskelan tähtäin on korkealla, jopa siellä korkeimmalla mitalipallilla. Lajin ykkösnimi, suunnistuksen ja hiihtosuunnistuksen supertykki Tove Alexandersson on kyllä pelottavan kovassa kunnossa, ruotsalainen täydensi yli 50 arvokisamitalin kokoelmaansa kesällä Norjassa kolmella suunnistuksen MM-kullalla.

– Tove on kova, mutta hyvänä päivänä voitettavissa. Ja on siellä monta muutakin, jotka haluavat kultaa.

Hiihtosuunnistus saa tänä vuonna näkyvyyttä mediassa, sillä laji on mukana televisioitavalla talven SM-viikolla. SM-viikkoa vietetään tammi-helmikuun vaihteessa Joensuussa.

Vaikka Koskela menee hisu edellä, hiihtää hän tuttuun tapaan jonkin verran maastohiihtokisoja. Tarkoituksena on kiertää Suomen cupia ja muita sopivia kisoja.

– Olisi kiva parantaa tähänastisia parhaita tuloksia.

Seuraa maastohiihdon puolella Tammelan Ryskeestä Keravan Urheilijoihin vaihtanut Koskela haluaa tänä vuonna hiihtää myös viestikisoja.

– Joukkueessa on minun lisäkseni Siiri Saalo, joka on lupaava hiihtosuunnistaja ja maastohiihtäjä, ja on siellä pari muutakin junioria. Ei meillä isoja odotuksia ole, mutta saamme viestikisoista näkyvyyttä hisulle, kun kaikilla on lajitaustaa, Koskela kertoo. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic