Urheilu Forssa/Hanti-Mansijsk

Salla Koskela oli taas paras suomalaisnaisista hiihtosuunnistuksen EM-kisoissa

Viestistä Suomi hakee mitalia
Salla Koskelan vauhti riitti seitsemänneksi pitkällä matkalla. EM-kisat päättyvät sunnuntaina viesteihin. Kuva: Timo Mikkola
Salla Koskelan vauhti riitti seitsemänneksi pitkällä matkalla. EM-kisat päättyvät sunnuntaina viesteihin. Kuva: Timo Mikkola

Salla Koskela oli paras suomalainen naisten pitkällä matkalla EM-kisoissa lauantaina Hanti-Mansijskissa Venäjällä. Ypäjäläislähtöinen Koskela sijoittui Venäjän Marina Viatkinan voittamassa kilpailussa seitsemänneksi. Eroa kärkeen kertyi 4,5 minuuttia.

– En tehnyt taaskaan mitään isompia virheitä. Nyt ei vaan kulje tarpeeksi kovaa, Koskela kertoi Venäjältä.

Koskela ei ole ollut kisoissa aivan parhaassa iskussaan. Vaativa maasto ei helpottanut urakkaa.

– Alku oli tosi huono, jäin siinä todella paljon. Ei vaan lähtenyt. Matkan edetessä pääsin paremmin vauhtiin ja kisa alkoi sujua, Koskela kertaa.

Koskela joutui jyrkimmissä nousuissa ottamaan sukset jalasta.

– Täällä on tosi jyrkkiä kohtia, eikä kapeimmilla urilla pysty kunnolla hiihtämään mäkiä ylös. Monet muutkin olivat ottaneet sukset jalasta ja juosseet mäen ylös, sillä jossakin kohdissa näkyi paljon enemmän monojen kuin suksien jälkiä, Lounais-Hämeen Rastia seuratasolla edustava Koskela kertoo.

Korona ei jyllää

Koronavirus on peruuttanut sarjoja ja kisoja urakalla Euroopassa, mutta hiihtosuunnistuksen EM-kilpailut on käyty Venäjällä suunnitelmien mukaan. Aivan koronalta ei sielläkään ole vältytty.

– Yksin Norjan kilpailijoista oli kipeänä ja hänet testattiin koronaviruksen varalta. Vaikka mitään ei löytynyt, ei norjalaisia päästetty mukaan pitkälle matkalle.

Miesten pitkällä matkalla Tuomas Kotro oli neljäs. Kilpailun voitti Venäjän Andrei Lamov.

Viestissä mitalijahtiin

EM-kisat päättyvät sunnuntain viesteihin.

– Ihan normaalisuoritus pitäisi riittää meille mitalille, Koskela arvioi.

Luitko myös: Salla Koskela parhaana suomalaisnaisena seitsemäs EM-avauksessa Venäjällä

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic