Urheilu Forssa/Järvenpää

Saumat on jo käytetty: FoKoPolla edessä putoaminen B-divisioonaan

FoKoPo jäi yhdellä jenkillä Raidersin jalkoihin.
Sentteri Jarett Croff jatkaa FoKoPon ainoana amerikkalaispelaajana. Kuva: Lassi Puhtimäki
Sentteri Jarett Croff jatkaa FoKoPon ainoana amerikkalaispelaajana. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Koripoikien putoaminen B-divisioonatasolle on sinettiä vaille varmaa. Vain kolme ottelua tällä sarjakaudella voittanut FoKoPo jämähti sunnuntaina yhä tiukemmin A-divisioonan jumboksi, kun se taipui Järvenpäässä Raidersille suurinumeroisesti 102–64 (48–32).

FoKoPon lähtökohdat peliin olivat hankalat. Joukkue oli luopunut perjantaina toisesta amerikkalaisvahvistuksestaan Isaac Williamsista juuri ennen siirtoajan umpeutumista ja lisäksi treenit olivat jäänet huteriksi, kun iso osa joukkueesta oli käynyt pyörähtämässä vanhojen tansseissa.

FoKoPossa kuluvalla kaudella 20,3 pisteen ja 6,4 levypallon ottelukeskiarvolla pelannut laituri Williams pelaa loppukauden Pyrintö Akatemiassa. Aiemmin toinen jenkkilaituri Arnold Fripp Jr suuntasi Korisliigan mestaruutta puolustavaan Karhubasketiin.

– Kun kaksi amerikkalaista on poistunut joukkueesta, on selvää, ettei seurassa uskota enää sarjapaikan säilymiseen. Pelaamme kuitenkin tosissamme jäljellä olevat ottelut ja tarjoamme nuorille pelaajille mahdollisuuden pelata kovia A-divisioonapelejä, kertoi FoKoPon päävalmentaja Petteri Molenius.

Sunnuntain kamppailu Raidersia vastaan oli isäntien hallintaa ensi hetkistä asti. FoKoPo sai pientä kiriä toisella jaksolla ja kävi 32–26-lukemissa kuuden pisteen päässä.

Hyvin heittänyt ja kovaa tempoa pitänyt Raiders voitti kuitenkin ottelun jokaisen jakson, joista viimeisen tylysti 26–11.

– Tulos on mikä on, mutta olen tyytyväinen siihen, miten taistelimme kolme jaksoa. Viimeisellä meiltä loppui bensa, Molenius totesi.

FoKoPossa ilmeisesti kauden loppuun asti jatkava sentteri Jarett Croff pussitti 15 pistettä ja vei 13 levyriä. Johan Kotavuo heitti 13 pistettä ja Mupe Haji 12. Raidersin jenkkitrio puolusti tiukasti ja kokosi yhteensä 63 pistettä.

FoKoPolla on vielä A-divisioonassa neljä ottelua jäljellä. Joukkueen seuraava ottelu on perjantaina Feeniksissä, kun vieraaksi saapuu keskikastin JBA. FL

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic