Urheilu Jokioinen

Se ehjä peli jäi pelaamatta: Tappio tuli kauden viimeisessäkin ottelussa

PunaMustat masensi Juniorit toisella jaksolla.
Nopeajalkainen Ville Nieminen sai kauden päätöspelissä Koetus Junioreiden ykköspalkinnon. Kuva: Lassi Puhtimäki
Nopeajalkainen Ville Nieminen sai kauden päätöspelissä Koetus Junioreiden ykköspalkinnon. Kuva: Lassi Puhtimäki

Ei tullut kolmen pisteen voittoa, eikä sitä ehjää peliäkään tällä kaudella.

Koetus Junioreiden kauden viimeinen ottelu tiistaina oli samanlainen kuin joukkueen koko kausi. Hyvää ensimmäistä jaksoa – joskin hävittyä – seurasi huono toinen. Nyt pisteet Jokioisilla kävi hakemassa helsinkiläinen PunaMustat 0–2 (6–7, 3–13) -voitolla.

– Ensimmäisellä jaksolla taistelimme hyvin, mutta sitten ote katosi ja aloimme seisoskella. Aikalisän ja pienen puhuttelun jälkeen joukkue kokosi taas itsensä ja pelasi ihan hyvät kaksi viimeistä vuoroparia, totesi joukkueen pelinjohtaja Petri Lehtonen.

Vahva alku

Juniorit tuli Suomensarjan kauden päätöspeliinsä terävänä. Joukkue teki heti avausvuorolla kaksi juoksua, kun Tiitus Tuuli kotiutti Lassi Nordmanin ja Joni Salo Paavo Salon. PunaMustat näytti tasoittavallaan, ettei joukkue ole turhaan lohkon kärkipäätä. PuMu nousi hyvillä lyönneillä 2–3-johtoon.

Toisessa vuorossa Junnujen Ville Nieminen puhkaisi kakkospuolen ja kipitti kunnarin. Joukkue ei saanut enempää juoksuja ennen kuin neljännen aloittavallaan, jolloin se nousi Akseli Sakkisen ja Petteri Mäntyvaaran oivilla lyönneillä tasoihin 6–6:een ja pakotti PunaMustat käyttämään tasoittavan vuoronsa. Siinä Henri Häkkilä kotiutti vastustamattomasti Veli-Matti Sigvartin, jolloin PuMu vei jakson 6–7.

Koetus kadotti keskittymisensä taas johonkin tauolla. Ulkokenttä alkoi vuotaa ja mailan varresta hävisi juonikkuus. PunaMustat mätti avausvuoroon heti kolme juoksua ja pahempaa tuli toisessa, kun helsinkiläiset tehtailivat seitsemän juoksua lisää.

Lehtonen piti joukkueelleen aikalisän, ja se saikin taas otetta peliin. Eetu Mutikainen löi kolmannessa vuorossa Paavo Salon kotiin ja neljännessä saatiin vielä kaksi lisää. Koetuksen kauden viimeisen toi vasta 12-vuotias Perttu Kenttäaho, joka osoitti miehekkäitä otteita myös kolmosvahtina.

Junnuille kokemusta

Koetus Juniorit keräsi Suomensarjan etelälohkossa tällä kaudella neljä pistettä ja jäi viimeiseksi. Koronan supistamalla kaudella lohkosta ei voi pudota.

– Muutama piste olisi saanut tulla lisää, mutta muuten meni niin kuin pitkin, saimme nuorille pelaajille lisää kokemusta. Kymmenessä pelissä pelasi 23–24 pelaajaa, se on hyvä määrä. Parissa vuodessa pitää näiden nuorten pelaajien pystyä pelaamaan jo voittavaa pesäpalloa. Lehtonen sanoi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic