Urheilu

Seppäsestä Kaakkois-Aasian F4-mestari

Tammelalainen on palaamassa Euroopan sarjoihin.
Elias Seppänen ajoi Kaakkois-Aasian F4-sarjaa pääosin Malesiassa. Kuva: Meritus gp
Elias Seppänen ajoi Kaakkois-Aasian F4-sarjaa pääosin Malesiassa. Kuva: Meritus gp

Tammelalainen 16-vuotias kilpa-autoilija Elias Seppänen voitti epävirallisen pistelaskun mukaan Kaakkos-Aasian F4-luokan mestaruuden.

Kauden viimeinen kisaviikonloppu ajettiin Malesiassa Sepangin F1-radalla. Sarjan hallitsevana rookie-mestarina Seppänen lähti viikonloppuun kokonaispisteiden johtoasemasta tiukasti kiinni pitäen.

Kauden mittainen työn tulos palkittaisiin viikonlopun päätteeksi, kun Seppäsellä ei ollut ajatustakaan nöyrtyä kilpakumppaniensa edessä

– Mestaruus on se, jota lähdemme tavoittelemaan, Seppänen kertoi päättäväisesti ennen kisaviikonloppua.

Vapaissa harjoituksissa muut eivät pysyneet suomalaisen vauhdissa. Seppänen dominoi niin vapaita harjoituksia, kuin myös aika-ajoja, oltuaan vapaiden harjoitusten nopein sekä paaluttaen nopeimmat ajat molemmissa aika-ajoissa.

Seppänen lähti kisaan paalulta ja vahva suoritus radalla palkittiin voitolla.

Toiseen kisaan laitettiin alle sadekelin renkaat. Seppänen kärsi teknisistä ongelmista, mutta venytti itsensä kolmanneksi.

Viikonloppu oli haasteellinen niin sään kuin kaluston kasassa pitämisenkin kannalta eikä osumiltakaan vältytty. Kolmas lähtö päättyi kolarin seurauksena keskeytykseen, mikä oli Seppäselle koko kauden ensimmäinen.

Viimeiseen kisaan Seppänen lähti jälleen paalulta, kiitos vahvan aika-ajon, ja voitti lähdön jätettyään taakseen sarjan kovimmat haastajat.

Seppänen on siis vielä epävirallisten pisteiden laskujen jälkeen voittamassa Kaakkois-Aasian F4 mestaruuden, mutta virallista tulosta saadaan odottaa vielä tovi.

Seppäsen kausi Kaakkois-Aasian F4- sarjassa oli unohtumaton ja opettavainen.

– Tavoitteena kaudelle oli kerryttää kokemusta mahdollisimman paljon ja saada alle mahdollisimman paljon kisalähtöjä. Tavoitteet ylittyivät positiivisesti, sillä kauden puolivälissä kehitys ajamisessani oli selkeästi näkyvissä.

Seppänen odottaa vuoden 2020 kisakalenterin julkistamista ja siirtymistä Euroopan sarjoihin.

– Nyt on hankittu kokemusta ja kilometrejä alle. Tulemme haastamaan muut vahvat kuljettajat”, pohtii Seppänen, ja vinkkaa tulevaisuuden tuomista mielenkiintoisista muutoksista. FL

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic