Urheilu

Shortseista ei luovuta, sillä vielä on kesää jäljellä

Kuva: -

Pikkuisen ovat ilmat viilentyneet, mutta eipä se tahtia mitenkään haittaa. Eilen aamulla toki piti pistää penkinlämmitin päälle kylille lähtiessä ja kun iltapäivällä tie vei metsään, niin ihan pitkissä mentiin.

Mutta lopullisesti ei tämän kesän kohdalla ole lyhytpunttisista luovuttu, joten kyllä sieltä vielä lämpöäkin riittää.

Aloitetaan menemällä metsään. Siellä on tullut onnuttua päivittäin ja jotain on mukaankin tarttunut. Sunnuntainakin tuli nypittyä niskavilloista viitisentoista hirvikärpästä välillä Härkätie–Viksberg.

Mutta kanttarellejakin löytyi ja maanantaina piti poimia ihan vaan malliksi myös muutama suppilovahvero. Pieniä olivat. Tatit ovat kuitenkin ihan normaalikokoisia ja niitäkin tuntuu piisaavan ja varsin pian selviää sekin löytääkö kaverini Heikki jostain mustia torvisieni.

Puolukkaakin on tulossa. Toinen poski niillä jo punertaa, mutta ihan isoiksi ne eivät ole vielä kasvaneet.

Jermuja ja junnuja

Pesiksen suomensarjan runkokierros on oteltu ja paikallisesti ottaen sen meni hyvin. Koetus jatkaa pelaamista sarjanoususta ja Juniorit voivat olla täysin tyytyväisiä omiin otteisiinsa.

Jokioisilla on aikanaan pelattu myös jalkapalloa ja vieläkin sieltä löytyy lajin harrastajia ainakin yhteen kesäiseen koitokseen. Kyseinen koitos pelataan tulevana lauantaina, mutta ei Jokioisilla vaan Sortohaan ykköskentällä.

Asialla ovat JP:n jermut ja Pampa Boys ja tähän tapahtumaan liittyy hirmuinen määrä nostalgiaa siksi, että kyseinen peli on Järvisen Matille uran jäähyväisottelu eikä toinenkaan jermu eli Arvelan Jaska tämän jälkeen enää vihreälle veralle jalkaudu.

Seutukuntamme futisharrastajat tekevät taatusti kunniaa mainitulle kaksikolle, joista ehkä kuullaan jatkossa vielä lisää.

Neljästä nollaan

Alku on palkannut tuoreen pelintekijän ja katsastaa koko ajan uusia pelureita tulevan kauden joukkueeseensa. Jenkkejä löytyy aivan varmasti, mutta saattaapa löytyä myös kotimaisia, sillä try-outit ovat jo hetken olleet päällä.

Koripoikia ei siis ainakaan toistaiseksi enää ole, mutta moniko muistaa vielä sen ajan kun seuralla oli neljä miesten aikuisjoukkuetta. Oli kuuluisa kakkonen, hersyvän hauska Korivaarit ja täynnä itseään oleva Koripoikamiehet.

Jälkimmäisen voisi ehkä tekohengittää, sillä mainitun porukan pelureista on osa jälleen poikamiehiä.

Osa junnuista lähtee viikonloppuna pääkaupunkiseudulle Tallink-turnaukseen, eikä ketään haittaa pätkääkään se, että ruokailu tapahtuu pakeista ja yöt vietetään teltoissa.

Koripalloliiton valintaseula eri maaotteluihin ei liene kovinkaan tiheä, sillä esimerkiksi FoKoPossa hyvän kauden pelannut Oliver Kanden ei leirikutsua 30 pelurin porukkaan saanut. Mutta sai sellaisen kun asiaan täältä puututtiin ja näin miehestä tulikin äkkiä aloitusviisikon pelaaja.

Syksy on loistavaa aikaa liikkumiseen ja tämän ovat huomanneet myös kymmenkunta eri-ikäistä ja -kokoista tyttölasta, jotka opiskelevat Tuulan johdolla juoksemisen saloja. Tavoitteena tytöillä on juosta kahden kuukauden kuluttua viisi kilometriä ja sen he myös varmasti tekevät.

Lätkästä sen verran, että Palloseura on taas päässyt jäälle ja huhu kertoo, että joukkueen kanssa harjoitellut Rahka Rahikainen olisi siirtymässä Ruotsiin.

Uusimmat

Fingerpori

comic