Urheilu Forssa

Astrid Snäll on kärsinyt selkävaivoista, seuraavaksi hän keskittyy triathloniin Bostonissa

Salaman estejuoksija kilpaili vain kerran tällä kaudella.
Astrid Snäll kilpaili toissa kesänä nuorten MM-kisoissa Tampereella. Kuva: Silja Viitala
Astrid Snäll kilpaili toissa kesänä nuorten MM-kisoissa Tampereella. Kuva: Silja Viitala

Forssan Salamalla ei ollut urheilijaa elokuisissa Kalevan kisoissa ensi kertaa vuosikausiin, kun seuran ainoa edustusurheilija Astrid Snäll jäi Turun kisoista pois selkävaivan vuoksi.

Snäll oli ilmoittautunut Kalevan kisoihin päälajiinsa 3000 metrin esteisiin, mutta perui osanottonsa samoin kuin viikkoa myöhemmin nuorten SM-kisoihin.

20-vuotiaan Snällin kilpailukausi yleisurheilussa jäi muutenkin lyhyeksi, sillä hän juoksi vain yhden kilpailun elokuun alussa Lahden gp-kisoissa. Estetulos 11.33,27 jäi lähes puolitoista minuuttia hänen toissa vuonna Ruotsi-ottelussa juoksemastaan ennätyksestä 10.07,67.

Ennen ennätysjuoksuaan vuonna 2018 Snäll sijoittui Kalevan kisojen esteissä pronssille ja kilpaili hyvin myös nuorten MM-kisoissa Tampereella.

Snällin vaikeudet alkoivat viime vuonna, kun hän kompuroi useamman kerran kisoissa ja harjoituksissa. Lappeenrannan Kalevan kisoissa hän törmäsi pahasti esteeseen eikä toipunut Ruotsi-otteluunkaan.

Kausi Alabamassa ei sujunut suunnitelmien mukaan

Vuosi sitten Snäll lähti opiskelemaan ja urheilemaan Yhdysvaltoihin Alabaman osavaltioon Auburnin yliopistoon.

Kaudesta tuli pettymys sekä valmennuksen että terveyden kannalta. Snäll loukkasi taas jalkansa syyskaudella ja tammikuussa häneltä murtui kaatumisessa kyynärpää, joka kipsattiin kainaloon asti.

– Astrid tuli USA:sta huonossa kunnossa ja jalatkin vaivasivat. Kesällä edettiin rauhallisesti enkä suositellut jaloille rankkaa estejuoksua. Hän kilpaili duathlonissa ja triathlonissa, mutta yleisurheilussa tuo Lahden kisa jäi ainoaksi, kertoo Snälliä pitkään valmentanut Ari Ketola.

– Olen nyt jäämässä Astridin valmennuksessa taka-alalle, kun hän keskittyy enemmän triathloniin ja turkulainen Otto Luokkalahti ottaa valmennuksesta päävastuun. Samalla valmennus muuttuu enemmän triathlonpainotteiseksi.

– Astrid ei ole jättämässä juoksua ja tulee varmasti kilpailemaankin siinä. Juoksu on hänen suuri vahvuutensa triathlonissa ja sen pitääkin kulkea hyvin jos aikoo pärjätä kansainvälisellä tasolla, Ketola korostaa.

Snäll on jatkamassa opiskelua Yhdysvalloissa, mutta yliopisto vaihtuu Bostoniin, jossa hän pääsee myös triathlonvalmennukseen. Koronatilanteen vuoksi Amerikkaan lähdön ajankohta on vielä auki.

Maaliskuussa Suomeen palannutta Snälliä itseään ei ole saatu haastatteluun. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic