Urheilu Hämeenlinna

Snäll vauhdissa Vanajanlinnassa: Luvassa sähäkkä kisa sprinttimatkoilla

Kesän triathlonkausi kunnolla alkuun lauantaina Hämeenlinnassa.
Forssan Salaman Astrid Snäll on kova tekijä myös triathlonissa ja duathlonissa, joissa hän kilpailee Turun Urheiluliiton riveissä. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan Salaman Astrid Snäll on kova tekijä myös triathlonissa ja duathlonissa, joissa hän kilpailee Turun Urheiluliiton riveissä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kotimainen kesän triathlonkausi pääsee kunnolla vauhtiin viikonloppuna Hämeenlinnassa, jossa kisataan Finntriathlon Vanajanlinna.

Matkaan on lähdössä noin 400 kilpailijaa. Mukaan on ilmoittautunut myös Astrid Snäll, joka viime vuonna oli N19-sarjalaisena selvästi koko kisan vauhdikkain naistriathlonisti.

– Olemme tyytyväisiä osallistujamäärään, luku on ihan ok, kertoo Kalle Kotiranta Finntriathlonista.

Vanajanlinnan maisemissa kisataan sprinttimatkoilla. Ohjelmassa on 750 metrin uinti, 20 kilometrin pyöräily ja 5 kilometrin juoksu.

– Kisa on sähäkkä, kärki vetää sen tuntiin. Nuorille ja lajiin tutustuville meillä on tarjolla vielä lyhempi supersprintti, johon kuuluu 200 metrin uinti, 10 kilometrin pyöräily ja 2,5 kilometrin juoksu, Kotiranta kertoo.

Miesten kisan suosikeiksi Kotiranta nostaa Venäjän Georgii Kaurovin ja Toni Pystön. Naisissa vahvoja ovat ainakin Anni Antikainen ja Snäll, joka kisaa alle 23-vuotiaiden sarjassa.

Snäll, joka tunnetaan Forssassa paremmin Forssan Salaman huippujuoksijana, on Suomen huippuja myös triathlonissa. Snäll edustaa triathlonissa Turun Urheiluliittoa, jonka viime vuoden parhaaksi urheilijaksi hänet valittiin.

Lauantain kilpailuun on yleisöllä vapaa pääsy. Kilpailun uintiosuus kauhotaan Katumajärvessä, pyöräilyreitti kulkee kauniilla Vanajanlinnantiellä ja juoksu pistellään linnan pihapiirissä golfkentän tuntumassa.

– Kisan seuraaminen on yleisölle helppoa, koska kisa-alue on harvinaisen kompakti. FL

Uusimmat

Näkoislehti

16.7.2020

Fingerpori

comic