Urheilu Somero

Someron Esan Silja Kosonen heitti hurjan moukarikaaren kotiringissään – Krista Tervo paransi taas naisten Suomen ennätystä

Silja Kosonen heitti nuorten Suomen ennätyksen uudelle kymmenluvulle, Krista Tervo absoluuttisen SE:n uudelle metriluvulle. Aaron Kangas heitti miesten kauden kärkituloksen.
Krista Tervo iloitsi heitettyään SE-lukemat uusille metriluvuille Somerolla. Kuva: Lassi Puhtimäki
Krista Tervo iloitsi heitettyään SE-lukemat uusille metriluvuille Somerolla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Someron urheilukentän moukaririnki ei pettänyt heittäjiä tälläkään kertaa. Naisten kilpailussa nähtiin kaksi Suomen ennätystä – aivan kuten kesäkuun alussakin heitetyssä kilpailussa.

Vasta 17-vuotias Someron Esan Silja Kosonen heitti kesäkuussa uuden 19-vuotiaiden Suomen ennätyksen ja maailman kärkituloksen 67,99. Krista Tervo paransi samassa kisassa absoluuttista Suomen ennätystä lukemiin 71,93.

Lauantain sateessa kummaltakin nähtiin vielä parempaa. Kosonen lennätti moukarin jo kahdesti uusiin SE-lukemiin, kunnes viidennellä kierroksella rävähti. Toimitsijat mittasivat tulokseksi 71,34. Kososen nimissä ollut vanha ennätys koheni siis yli kolmella metrillä.

”Se oli aika nappiheitto”

Kun Someron Esan valmennusvastaava Kari Pihkanen kertoi tuloksen, Kososen tunteet pääsivät valloilleen ja viimeisen kierroksen heitto jäi heittämättä.

– Se oli aika nappiheitto. Sen tuntee nappiheitoksi, kun tasapaino pysyy eikä lähde vetämään mihinkään suuntaan. Sade ei haitannut yhtään, Someron rinki on niin hyvä, Kosonen analysoi kisan jälkeen.

Harjoituksissa Kosonen oli jo puhkaissut 69 metrin rajan ja sellaista tulosta heittäjä sekä valmentaja Jani Pihkanen odottivat lauantainakin.

– 69-metristä odotin, mutta tämä oli kova yllätys. Jatketaan harjoittelua ja kauden päätähtäin on Kalevan Kisoissa, Pihkanen kommentoi.

Silja Kososen tekniikka on kunnossa ja 17-vuotias superlupaus siirtyi Somerolla uusille kymmenluvuille.

Tavoitteena Kristan päänahka

Kosonen kävi välillä kilpailun johdossakin, mutta lajin tämänhetkinen kärkinimi Suomessa Krista Tervo ei hämmentynyt. Tervo latasi taululle uudet SE-lukemat 72,12. Täysin tyytyväinen kotkalainen ei heittoonsa silti ollut.

– Teknisesti heitto oli hyvä ja rento, mutta loppu olisi voinut olla tiukempi. Muutamassa lyhyemmässä heitossa oli parempi latinki, mutta niihin tuli tekniikkavirhettä. Tuntuu, että varaa on vielä pidempään heittoon, Tervo kertoi.

Molemmat heittäjät kehuivat moukarinheittäjien yhteishenkeä. Kumpikin kertoi saavansa lisälatinkia kilpakumppanin hyvistä heitoista.

– Tavoitteeni on heittää jossain vaiheessa Kristaa pidemmälle, Kosonen kertoi.

– Silja pakottaa juoksemaan kovempaa. Kovin hän pistää kampoihin. Meillä on silti kilpailijoiden keskuudessa hyvä yhteishenki, Tervo totesi.

Miesten kisassa nähtiin kauden kärkitulos. Aaron Kangas voitti tuloksella 77,82. Se on kauden kotimainen kärkitulos ja 23-vuotiaan Kankaan ennätys. Hänen aiempi ennätyksensä ja kauden kotimainen kärkitulos kirjattiin kesäkuussa niin ikään Somerolla tuloksella 77,09. Toiseksi tullut Someron Esan Henri Liipola kiskaisi 74,92 FL

Lue lisää: Somerolla nähtiin jo alkukesästä komeatasoinen moukarikisa.

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic