Urheilu Somero

SoVo Futsal aloitti liigakauden kotona murskavoitolla

Somerolla herkuteltiin 15 maalilla.
Pallon edessä oleva Bushi Mergim teki kolme ja vasemmalla näkyvä Arber Istrefi kuusi maalia. Kuva: Tapio Tuomela
Pallon edessä oleva Bushi Mergim teki kolme ja vasemmalla näkyvä Arber Istrefi kuusi maalia. Kuva: Tapio Tuomela

Someron Voima Futsal hemmotteli kotiyleisöään liigakauden eilisessä avauksessa peräti viidentoista maalin kimaralla.

Vieraana ollut tamperelainen Peli-Pojat -70 joutui kotimatkalle tyly 15-1 (9-0) tappio niskassaan.

Sarjapisteistä Someron Monitoimitalossa kamppailtiin vajaa varttitunti. Kun Arber Istrefi pamautti kauden avausmaalillaan kotijoukkueen 3-0 johtoon, tamperelaisten vastarinta laantui kertarysäyksellä.

Tauolla jo 9-0

Avausjakson viimeisellä viisiminuuttisella vauhtiin päässyt SoVo latoi vielä kuusi maalia lisää, eli tauolle poistuttiin isäntien karuissa 9-0 johtolukemissa.

Toisella puolikkaalla pelin tempo ja maalitahti rauhoittuivat. Vasta viimeisen seitsemän minuutin aikana sovolaiset intoutuivat maalieronsa kohentelusta tosissaan ja paukuttelivat tukun lisäosumia tyhjään verkkoon, kun PP-70 harjoitteli pelaamista ilman maalivahtia, ylimääräisen kenttäpelaajan turvin.

– Meillä oli vain yksi harjoituspeli takana ja ehkä siitä johtuen oltiin tänään alussa vähän liiankin innokkaita. Kun saimme pelaamistamme rauhoitettua ja järkeä mukaan touhuun, alkoi tulosta tulla nopeaan tahtiin, itsekin kauden komeasti hattutempulla avannut pelaajavalmentaja Valdrin Seferi jutteli yksipuolisen somerolaisnäytöksen jälkeen.

Vähintään yhtä paljon kuin hulppeasta maalierosta, Seferi oli mielissään joukkueelle tarjoutuneesta tilaisuudesta nuorten pelaajien sisäänajoon.

– Moni uusi kaveri pääsi heti ottamaan tuntumaa liigapeliin, mikä oli todella hieno juttu jatkoa ajatellen. Kaiken lisäksi juniori-ikäisetkin pojat onnistuivat kentällä oikein hyvin.

Debytantteja

SoVo juoksutti kentälle kaikkiaan viisi liigadebytanttia ja heidän lisäkseen kaksi pelaajaa, joilla oli viime kaudelta tilillään yksi pääsarjaottelu.

Somerolaisyleisölle ensimmäistä kertaa liigapelissä esiintyneistä pelaajista vakuuttavimmin tulivat sisään Espoosta siirtyneet Korhosen veljekset Antti (2+1) ja Pyry-Ville (0+4). Antti Korhonen laukoi tulisella ”vasurillaan” SoVon tämän kauden avausmaalin.

Liigan ensikertalaisista myös Verneri Nummi sai nimensä maalitilastoon heti avausottelussaan. Juniorikaartista puolestaan Vilho Ståhlström ja Joonas Reijonen pääsivät juhlimaan kentällisensä iskemää maalia heti ensimmäisessä pääsarjavaihdossaan.

Kun ensimmäiset maalipaikkansa pelin alkupuolella tuhrinut Istrefi sai sihdin kohdalleen, häntä ei pidätellyt kukaan: Muhkealla kymmenen (6+4) tehopisteen saldollaan SoVon pitkäaikainen tehomies otti haltuunsa Futsal-Liigan maali- ja pistetilastojen kärkipaikat.

Innokkaimmin Istrefiä tuki hänen monivuotinen tutkaparinsa Mergim Bushi (3+2).

Maalivahdeillekin töitä

Vaikka vastus oli huomattavasti heppoisempi kuin SoVon tappiollisessa (3-5) harjoituspelissä Turun Pallokerhoa vastaan, oli PP:lläkin lukuisia tilaisuuksia maalien paukutteluun.

SoVon maalin suulla aloittanut Niko Rikkilä ja hänen tilalleen loppuhetkillä tullut liigadebytantti Verneri Salomaa jättivät kuitenkin hienoinen torjuntoineen tamperelaisten maalisaldon yhteen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic