Urheilu Somero

SoVo kirkasti kilpeään päättämällä runkosarjan voittoon GFT:stä

SoVolla on vain voitettavaa puolivälierissä.
Gezim Voca keräsi runkosarjan päätöspelissä kovat tehot 3+2. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL
Gezim Voca keräsi runkosarjan päätöspelissä kovat tehot 3+2. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Someron Voima Futsal päätti Futsal-Liigan runkosarjan pelilliseen kasvojen pesuun. Viikkoa aiemmin kotikentällään ryöpytetty somerolaisjoukkue teki eilen selvää jälkeä vieraakseen saapuneesta Espoon Golden Futsal Teamista.

SoVo Futsal kaatoi ilman merkittävää panosta peliin lähteneen GFT:n maalein 8–3 (3–1) ja varmisti sijoittumisensa runkosarjassa seitsemänneksi. Vajaan kolmen viikon kuluttua käynnistyvässä pudotuspelien puolivälieräsarjassa SoVo saa siten vastaansa runkosarjan kakkosen, Tornion Palloveikot.

Kenttäpelissä SoVo ja GFT olivat paljon loppulukemia tasaisempia. Toveittain kotijoukkue oli jopa hieman ahdingossa, mutta noilla hetkillä pelastajaksi nousi mies maalin suulta, pienen tauon jälkeen paluun tolppien väliin tehnyt Nevzat Mustafa.

Ensimmäisen pelitilannemaalinsa vierasjoukkue onnistui viimeistelemään kuusitoista sekuntia ennen pelin päättymistä ja silloinkin kenttämiehityksen ylivoiman turvin. GFT:n kaksi ensimmäistä maalia syntyivät konkari Panu Aution laukomina kuuden metrin rangaistuspotkupisteeltä.

Hurjia tehoja

Isäntien tehopakkauksena kunnostautui jälleen Gezim Voca (3+2). Mies keskittyy nykyisin ensisijaisesti jalkapalloiluun, mutta pääsi SoVon avuksi runkosarjan kolmelle viimeiselle kierrokselle. Näissä otteluissa Voca saalisti kaksitoista (6+6) tehopistettä ja koko kauden yhdeksässä pelissään hän on tehtaillut 23 (13+10) tehopinnaa.

Ennen kuluvaa kautta Voca piti hallussaan Futsal-Liigan yhden runkosarjakauden tehopiste-ennätystä, mutta joutui nyt luovuttamaan sen seurakaverilleen Arber Istrefille.

Eilen Istrefi keräsi kahden maalin ja syöttöpisteen tehosaldon jolloin hänen nimiinsä siirtynyt runkosarjan tehopiste-ennätys komistui yhteislukemiin 47+26=73. Myös maalimäärä on uusi Futsal-Liigan ennätys.

SoVon muut maalintekijät GFT:tä vastaan olivat Mergim Bushi (2+1) ja Valdrin Seferi.

Aikamoista vuoristorataa

SoVo Futsalin manageri, loppukaudella myös valmennusvastuuta kantaakseen ottanut Jarkko Ihalainen, piti runkosarjan seitsemättä sijaa kutakuinkin tyydyttävänä suorituksena joukkueeltaan:

– Aikamoista vuoristorataahan tämä kausi on ollut. Muutamia hyviä välähdyksiä, joita on usein seurannut huonompi esitys. Emme ole löytäneet pelaamiseen riittävästi tasaisuutta.

– Tuo on sikäli ymmärrettävää, että joukkue uudistui täksi kaudeksi kovasti ja monille pelaajille runkosarja on ollut sisäänajoa liigakuvioihin. Positiivista oli, että runkosarjan loppupuolella pystyimme ottamaan tärkeät voitot (Mad Max, Ilves FS) silloin kun piti ja varmistamaan pääsyn pudotuspeleihin, Ihalainen sanoi.

Paineet ToPV:llä

Huhtikuun 17. päivä Somerolla käynnistyvässä puolivälieräsarjassa SoVo siis kohtaa Tornion Palloveikot, joka on kahden liigakautensa aikana ollut somerolaisjoukkueelle voittamaton vastustaja.

– Ennakkosuosikin asema ja paineet ovat vastustajalla, meillä on tästä eteenpäin vain voitettavaa. Se, että jatkopaikka heltiää nyt poikkeuksellisesti kahdella otteluvoitolla, jättää meille ehkä tavallista suuremman yllätysmahdollisuuden, Ihalainen ennakoi.

Toisin sanoen, SoVon ”iskun paikka” on avauspelissä Somerolla. Kotivoitto tuolloin asettaisi torniolaiset selkä seinää vasten –tilanteeseen ennen seuraavan viikonlopun ratkaisevia koitoksia heidän kotikentällään. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic