Urheilu Somero

SoVo löysi tehonsa tutulla parketilla: Mad Max nurin Monitoimitalossa

Monitoimitalon parketilta heti voitto Futsal-Liigassa.
Gezim Voca teki SoVolle neljä maalia Mad Maxia vastaan kotisalissa Somerolla. Kuva: Tapio Tuomela
Gezim Voca teki SoVolle neljä maalia Mad Maxia vastaan kotisalissa Somerolla. Kuva: Tapio Tuomela

Someron Voima Futsal teki eilen komean paluun kotisaliinsa, kun se pääsi ensimmäisen kerran tällä kaudella taistelemaan Futsal-Liigan sarjapisteistä Someron Monitoimitalossa.

Alkukauden viiden ottelun vieraspelikiertueeltaan somerolaisjoukkue ei onnistunut saalistamaan ainuttakaan voittoa varsinaisella peliajalla, mutta kotoisen ”Monarin” parketilla sellainen irtosi heti ensiyrittämällä.

Vieraaksi saapunut valkeakoskelainen Mad Max jäi alusta lähtien altavastaajaksi ja loppusummerin kajahtaessa tulostaululla komeilivat SoVon 11-5 (4-2) voittonumerot.

– Olihan tämä hienoa! Merkkejä paremmasta alkoi kyllä näkyä jo parissa edellisessä vieraspelissämme, mutta nyt kun olemme päässeet myös harjoittelemaan muutaman kerran tutussa paikassa, pelaamiseenkin löytyi aivan uudenlainen ilme, SoVon valmentaja Valdrin Seferi totesi helpottuneena.

Istrefiltä alkutahdit

Alkutahdit kolmen pisteen arvoiselle kotivoitolle löi parivaljakko Arber Istrefi-Juho Pettersson. Istrefi latoi hattutempun heti avausjaksolla ja Pettersson säesti hienosti maalin ja syöttöpisteen tehoillaan.

Istrefin koko ottelun saaliiksi kertyi lopulta neljä maalia ja viisi tehopistettä. Pettersson oli puolestaan ainoa pelaaja, jonka kentällä ollessa vastustaja ei onnistunut maalinteossa kertaakaan. Yleensäkin puolustusvelvoitteensa esimerkillisesti hoitava joukkueen kapteeni kirjautti ottelusta tehosaldon +6/-0.

Tauon jälkeen muutkin sovolaiset pääsivät hyvään vauhtiin ja lopun maali-ilottelussa varsinkin Gezim Voca (4+0), Valdrin Rashica (1+2) ja Xhevdet Gela (1+2) kartuttivat tehosaldojaan rivakkaan tahtiin. Gela oli kentällä peräti kymmenen somerolaismaalin aikana ja vain kahdesti vierasjoukkueen maalatessa.

– Viisi maalia omaan verkkoon oli tällaisessa ottelussa tietysti vähän liikaa. Pelin ratkettua olisimme voineet keskittyä puolustamaan tarkemmin, mutta kyllä me jatkossa tuohonkin osa-alueeseen tulemme kiinnittämään enemmän huomiota.

– Nyt monelle pelaajalle tarjoutui hyvä tilaisuus itseluottamuksen kasvattamiseen hyökkäyspään onnistumisten kautta, emmekä ruvenneet heitä jarruttelemaan, Seferi kertoi.

Liikaa tasoitusta

Valmentaja myöntää, että vakituisen harjoittelu- ja pelipaikan puuttumisen vuoksi SoVo Futsal joutui alkukaudella antamaan kanssakilpailijoilleen turhan paljon tasoitusta.

– Pelejä on kuitenkin onneksi vielä paljon jäljellä, eikä mitään ei ole vielä menetetty. Nousemme kauden edetessä taistelemaan paljon paremmista sijoituksista, valmentaja vakuutti.

SoVon urakkaa helpotti hieman muutaman runkopelaajan puuttuminen Mad Maxin eilisestä kokoonpanosta. Vierasjoukkueen tehomies oli entisessä kotisalissaan pelannut Mikko Matinaro (2+1). FL

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic