Urheilu

Suomalaiset napsivat uriensa parhaat arvokisasijoitukset: Elisa Neuvonen käveli kymmenenneksi – Aleksi Ojala kamppaili reisivaivan kanssa 12:nneksi

Ojalan odotukset olivat vielä korkeammalla EM-Münchenissä.
Aleksi Ojala käveli MM-kisoissa 13. sijalle ja paransi jalkavaivoista huolimatta EM-kisoissa siitä vielä sijan. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Suomalaiskävelijä Elisa Neuvonen venyi kymmenenneksi naisten 35 kilometrin EM-kävelyssä Münchenissä. Neuvonen paranteli tasaisesti sijoitustaan Münchenin aamupäiväpaahteessa ja otti uransa parhaan arvokisasijoituksen.

Suomalaisen ero kreikkalaisvoittaja Antigoni Ntrismpiotiin oli maalissa 12.01 minuuttia.

Heinäkuussa Neuvonen käveli Eugenen MM-kilpailuissa 20:nneksi Suomen ennätyksellä 2.57.42. Nyt suomalaisen tulos oli 2.59.00.

– Oli rankempi kuin edellinen reissu (Eugenessa). Lämpö itsessään ei tuntunut hirmu pahalta, mutta jalat olivat väsyneemmät ja vauhtikin hidastui loppua kohden. Sain kuitenkin sijoituksia napsittua, mikä on hyvä juttu, mutta vauhti ei kiristynyt, Neuvonen kertasi Ylen tv-haastattelussa.

Kreikan Ntrismpioti jätti hopealle yltäneen espanjalaisen Raquel Gonzalezin reilun kahden minuutin päähän. Unkarin Viktoria Madarasz otti pronssia.

Maaliin käveli yhteensä 18 urheilijaa.

Ojala oksensi ja taisteli maaliin

Aleksi Ojala nappasi miesten 35 kilometrin kävelymatkalla Neuvosen tavoin uransa parhaan arvokisasijoituksen, mutta urjalalaisen odotukset olivat huomattavasti 12. sijaa korkeammalla. Pääryhmän mukana pitkään kävellyt Ojala kärsi reiden kramppailusta sekä oksentelusta ja putosi lopulta yli 12 minuutin päähän kärjestä.

Urjalalainen Ojala käveli vajaat neljä viikkoa sitten MM-kisoissa 13:nneksi SE-ajalla 2.28.22. Münchenissä Ojalan aika oli 2.39.06, jolla hän taipui espanjalaismestari Miguel Angel Lopezille yli 12 minuutilla.

– Mielestäni olen pystynyt palautumaan (MM-kisoista), mutta enemmänkin tässä oli jännitys takareiden kunnosta. Viime viikolla oltiin kysymyksissä, että olenko edes mukana täällä. Olen tyytyväinen, että olin viivalla ja pääsin maaliin, Ojala totesi Ylen haastattelussa.

– Uran paras arvokisasijoitus, vaikka en ihan tällaista odottanut.

Lopezin mestaruus oli vakuuttava, sillä espanjalainen jätti saksalaisen hopeamiehen Christopher Linken liki kolmen minuutin päähän. Italian Matteo Giupponi venyi pronssille.

Mitalisuosikki Perseus Karlström pyrki saavuttamaan Lopezia, mutta ruotsalainen ei kestänyt jahtivauhdissa ja joutui keskeyttämään.

Miesten kisassa maaliin pääsi 17 kävelijää.

Uusimmat

Fingerpori

comic