Urheilu

Suomalaisten tähdittämä Dallas Stanley Cup -finaaliin – Kiviranta laukoi tärkeän maalin

Dallasin Joel Kiviranta teki ottelussa 2–2-tasoitusmaali vain muutamaa minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä. Kuva: Gerry Angus/Icon Sportswire

Jääkiekon NHL:ssä suomalaisten tähdittämä Dallas Stars on edennyt Stanley Cupin finaaleihin. Joukkue voitti jatkoajalle venyneessä ottelussa Las Vegasin Golden Knightsin 3–2.

Dallasin Joel Kiviranta teki ottelussa 2–2-tasoitusmaali vain muutamaa minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä.

Roope Hintz sai tehopisteet Dallasin jatkoerämaalista, ja Esa Lindell avusti joukkueen ensimmäisessä maalissa.

Las Vegasille ottelu oli viimeinen mahdollisuus pitää yllä finaalitoiveita. Joukkueen Chandler Stephenson tekikin ottelun ensimmäisen maalin, kun ottelua oli pelattu päälle kahdeksan minuuttia. Toisessa erässä ei nähty lainkaan maaleja.

Vielä kolmannen erän alussa Las Vegas johti ottelua 1–0. Joukkueen Reilly Smith viimeisteli joukkueen toisen maalin, kun erää oli pelattu vain 15 sekuntia.

Stars avasi maalitilinsä vasta kolmannen erän puolivälillä Jamie Bennin osumalla. Golden Knightsin maalilla oli Starsin pelaajia sumpussa, ja lopulta Benn sai kiekon verkkoon.

Starsin toisessa onnistumisessa Kiviranta sai sujautettua tiukasta paikasta kiekon verkkoon joukkueen luotua painetta Las Vegasin maalilla.

Denis Gurianov viimeisteli ottelun Starsille, kun jatkoerää oli pelattu päälle kolme ja puoli minuuttia.

Las Vegasin paine Starsin maalilla oli kova. Dallasin Anton Khudobin torjui ottelussa 34 laukausta. Las Vegasin Robin Lehner torjui 23 kertaa.

Stars voitti ottelusarjan 4–1. Finaalissa Starsilla on vastassaan joko Tampa Bay Lightning tai New York Islanders. Tampa Bay johtaa lännen ottelusarjaa 3–1.

Uusimmat

Fingerpori

comic