Urheilu Forssa

Suomen ennätys ja Ari Moilasen hattutemppu Pilvenmäen illan kohokohtia

Suomenhevosvoltista ei väriä puuttunut.
Antti Teivainen ja Villijäbä vievät nimiinsä Pilvenmäen ravien avauslähdön. Kuva: Lassi Puhtimäki
Antti Teivainen ja Villijäbä vievät nimiinsä Pilvenmäen ravien avauslähdön. Kuva: Lassi Puhtimäki

Ravilähdöt voivat joskus olla tylsiä seurattavia, mutta harvemmin ajetaan niin värikästä lähtöä kuin Pilvenmäen perjantairavien Toto5-pelin toinen kohde oli.

Suomenhevosille tyypilliseen tapaan moni laukkasi alussa, matkalla ja lopussakin. Suuri suosikki Aika-Sinko laukkasi ensimmäisessä kaarteessa, mutta selviytyi silti hyviiin asemiin. Se eteni johtoon kierros ennen maalia, mutta lopetti juoksemisen tyystin viimeisellä takasuoralla. Aika-Sinkon muodostamaan rysään ui moni hevonen ja kolmetkin kärryt taisivat olla hakauksissa. Rytäkkään jäi myös alussa laukannut Pilpo Reppuli, joka menetti runsaasti metrejä.

Kakkossuosikki Bebe livahti tilanteessa karkumatkalle ja se johtikin kymmeniä metrejä loppukaarteessa. Loppusuoralla Bebe kuitenkin alkoi kammeta ulospäin ja sen vauhti tyssäsi vielä pahemmin kuin Aika-Sinkon aiemmin.

Kolmossijalta laukannut ja takasuoralla rysään jäänyt Passio kurkotti jo johtoon, mutta ulkoa ehti vielä kärkeen Pilpo Reppuli. Aika-Sinko innostui vielä lopussa parempaan vauhtiin ja taisteli hetken jopa voitosta, mutta jäi kolmanneksi.

– Molemmat laukat tulivat tänään häiriöstä. Vähän ennen maalia alkoi tuntua siltä, että ehdimme voittoon, kun keulahevonen kampesi ulospäin ja hiljensi vauhtiaan, totesi Pilpo Reppulin ohjastaja Jarmo Saarela.

Toto5-pelin avauskohteessa suosikit Sue’s Photo ja Golda Paris iskivät odotetusti yhteen lähtökiihdytyksessa. Golda Paris pystyi riiistämään johtopaikan ja Santtu Raitala joutui nostamaan Sue’s Photon sen rinnalle. Kaksikko paineli kärjessä reipasta vauhtia ja lopussa tuoreet voimat kirivät kärkeen.

Tiukassa taistossa turpansa venytti maalilinjalle ensimmäisenä tuore SE-hevonen, urjalalaisen Markku Niemisen valmentama Por Nie Rock. Piece Of Rock toiseksi ja Pilvenmäeltä Cathy Johanssonin tallista mukavasti kirinyt Let’s Take a Selfie kolmanneksi.

Kolmannessa kohteessa Jukka Torvisen ajokki Crossover sooloili johtopaikalta ylivoimaiseen voittoon. Tapio Mäki-Tulokkaan tallin Leemark’s Ghost kiri toiseksi.

– Hevonen oli vähän innokas matkalla, mutta hyvin se jaksoi lopulta. Tuntui, että varaakin olisi ollut, Torvinen kertoi voittajahaastattelussa.

Mäki-Tulokkaan tallin kakkossija kirkastui seuraavassa lähdössä ykköseksi, kun Double Revenge otti johtaneeen Musclemanin rinnaltakin helpon voiton. Tamma lopetti 10-vauhtia ja paineli hienon voittoajan 12,6/1640 metriä. Voitto oli Ari Moilaselle illan kolmas.

– Voitto irtosi helposti ja varaakin jäi, Moilanen kommentoi lähdön jälkeen.

Päätöskohteessa Sorretun Voima kurotti 21-vauhtisessa lopetuksessa maalilinjalla ohi keulaan edenneestä Touko Kevättäömästä.

Nelivuotiaat lämminveritammat kohtasivat harvemmin ajetulla, 3140 metrin matkalla. Lähtö oli nimetty Suomen ennätyskokeeksi, ja sellainenhan saatiin. Moilanen ajoi Timo Korvenheimon valmentaman First Class Ladyn voittoon tuloksella 16,5. Lähdön kuudesta osallistujasta kolme tuli Korvenheimon tallista ja ne olivat myös kolme ensimmäistä maalissa, kun Sahara True Lies sijoittui toiseksi ja Zirkonia Comery kolmanneksi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic