Urheilu Forssa

Suomen Hippoksen hallitus linjasi: Forssan Kuninkuusravit siirtyvät vuoteen 2022

Suomen Hippoksen hallitus päätti omalta osaltaan siirtää Seinäjoen tämän kesän Kuninkuusravit ensi kesään ja Forssan Kuninkuusravit vuoteen 2022.
Pilvenmäellä järjestettiin edellisen kerran Kuninkuusravit vuonna 2006. Kuningattareksi kruunattiin tuolloin B. Helmiina ja Reijo Borgström. Kuva: Markku Åberg
Pilvenmäellä järjestettiin edellisen kerran Kuninkuusravit vuonna 2006. Kuningattareksi kruunattiin tuolloin B. Helmiina ja Reijo Borgström. Kuva: Markku Åberg

Suomen Hippoksen hallitus kokoontui perjantaina käsittelemään raviurheilun kilpailutoimintaa. Yhtenä kohtana oli Kuninkuusravien ajankohta. Tämän vuoden Kuninkuusravit oli määrä ravata Seinäjoella 31. heinäkuuta-2. elokuuta. Ensi vuonna taas oli tarkoitus taistella seppeleistä Forssan Pilvenmäellä.

Suomen hallitus linjasi keskiviikkona, että kesän suuret yleisötapahtumat on peruttu kesä- ja heinäkuun osalta. Välittömästi linjauksen jälkeen Seinäjoen ravirata ilmoitti, että he eivät järjestä tänä vuonna kuninkuusraveja ilman yleisöä.

Valtuuskunta linjaa eri tavalla?

Hippoksen hallitus päätti perjantaina omalta osaltaan, että Seinäjoki järjestää vuoden 2021 Kuninkuusravit. Tämä tarkoittaa sitä, että Forssassa ravataan vuonna 2022.

– Tämä on Suomen Hippoksen hallituksen linjaus, mutta Hippoksen valtuuskuntahan voi tehdä asiassa oman ratkaisunsa, kertoo Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen.

Haastavaksi tilanteen tekee se, että Hippoksen valtuuskunta päättää kuninkuusravijärjestäjät, kun taas hallitus päättää ravikilpailukalenterin. Hallituksen ja valtuuskunnan näkemyksissä on eroa, joten asiaa ei ole vielä lyöty täysin lukkoon. Mäkinen ei otakaan kantaa siihen kysymykseen, voidaanko Kuninkuusravit järjestää tänä vuonna ilman yleisöä. Ruotsin vastaava kansanjuhla Elitloppet järjestetään toukokuun viimeisenä viikonloppuna ilman yleisöä.

Siirto lajin kannalta paras ratkaisu

Valtuuskunta kokoontuu 24. kesäkuuta. Forssan Seudun Hippoksen toiminnanjohtaja Elina Hirvonen näkee, että kuninkuusravien kohtalosta päättämistä ei voi pitkittää niin pitkälle.

Pilvenmäellä mahdollista kuninkuusravien siirtoa pohditaan kahdesta eri näkökulmasta. Toisessa vaakakupissa ovat talouden ja yhteistyökumppanien näkökulma. Pilvenmäellä on jo tehty tiettyjä sopimuksia, joita on sidottu siihen, että titteleistä kisataan Forssassa ensi vuonna.

Toisessa kupissa painaa raviurheilun tilanne kokonaisuutena.

– Kokonaisuuden kannalta siirto olisi paras ratkaisu, haettaisiin vähän mallia muista lajeista. Pidän sitä myös todennäköisimpänä vaihtoehtona, Hirvonen toteaa.

Jos Forssassa suostutaan siirtämään Kuninkuusraveja vuodella eteenpäin, selvitellään myös talouden kompensaatioiden mahdollisuutta. Pilvenmäellä halutaan ensin kuulla yhteistyökumppaneiden, mutta myös Suomen Hippoksen sekä maa- ja metsätalousministeriön kanta.

Päällekkäisyys poistuisi

Jos Kuninkuusravit ajetaan Pilvenmäellä vuonna 2022, yksi ongelma poistuu. Nimittäin siinä tapauksessa Kuninkuusravit ja Pick Nick eivät osu samalle viikonlopulle. Tosin Hirvosen mukaan myös viikon välein tapahtumien järjestämisessä on omat haasteensa.

– Puhelinkeskustelua on käyty, mutta Pick Nickin väellä on nyt ensin miettimistä tässä vuodessa, Hirvonen sanoo. FL

Hippoksen hallituksen linjauksia:

Ennakkomaksulliset kilpailut: Kilpailu ajetaan omalla paikallaan suunnitellulla palkintotasolla tai haetaan uusi paikka järjestävän radan kilpailupäivien sisältä.

Kilpailutauon alle jääneet nimi- ja suurkilpailut: Radoille annetaan mahdollisuus ajaa ne omien kilpailukalenteriin merkittyjen päiviensä sisällä huomioiden muu kilpailutarjonta. Hippoksen kilpailuosasto arvioi uudelleensijoittelun.

Kilpailutauon alle jääneet kansainväliset suurkilpailut: Radoille annetaan mahdollisuus ajaa ne myöhemmin ja myös matalammalla profiililla.·

Kansainväliset suurkilpailut sekä nimi- ja suurkilpailut, kun ei voida ottaa yleisöä: Ajetaan omalla paikallaan ja suositellaan ajamaan normaalipalkinnoilla, kuitenkin käytetään minimissään 2/3 maksetusta ko. kilpailun palkintotuesta.

Kesäravit: Touko- ja kesäkuussa ajamatta jäävien kesäravien osalta pyritään löytämään uusi ajankohta radan niin halutessa tai ajaa mahdollisesti paikallisraveina. Kesäravit voidaan ajaa tai peruuttaa, jos yleisöllä ei pääsyä tapahtumaan.

Tauon alle jäänyt muu ravitarjonta: Pääsääntöisesti ravit jäävät ajamatta.

Kilpailupäivien määrä loppuvuonna: Olemassa oleva kilpailukalenteri huomioon ottaen kilpailupäiviä voidaan lisätä, jos tauko päättyy toukokuussa ja niitä pitää lisätä, jos tauko päättyy kesäkuussa kysynnän sitä vaatiessa ravitoiminnan alkaessa.

Uusimmat

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic