Urheilu Jokioinen

Suomensarjapaikkansa takaisin saanut Koetus kokosi uuden joukkueen

Jokioisilla ensi kaudellakin Suomensarjassa kaksi joukkuetta.
Antti Hampori palaa Pöytyältä Koetukseen, jossa hän oli edelliskaudella paras kotiuttaja. Hampori sijoittui sekä viime että toissa kaudella Ykköspesiksen lyöjätilastossa 11:nneksi. Kuva: Tapio Tuomela
Antti Hampori palaa Pöytyältä Koetukseen, jossa hän oli edelliskaudella paras kotiuttaja. Hampori sijoittui sekä viime että toissa kaudella Ykköspesiksen lyöjätilastossa 11:nneksi. Kuva: Tapio Tuomela

Jokioisten Koetuksen joukkue ensi kauden Suomensarjaan on likipitäen koossa.

Koetuksella on tällä hetkellä yksitoista sopimuspelaajaa. Lisäksi neuvottelut ovat kesken muutaman viime kauden pelurin kanssa.

– Teemme sopimukset 14-15 pelaajan kanssa, kertoo Koetuksen puheenjohtaja Ari Kettunen.

Koetus sai ensi kauden suunnitelmilleen vahvistuksen, kun Pesäpalloliitto varmisti Koetuksen sarjapaikan Suomensarjaan. Koetus jäi kuluneena kautena etelälohkon jumboksi putoajan paikalle, mutta anoi sarjapaikkaa takaisin ja sai sen. Näin Jokioisilla pelataan ensi kaudellakin Suomensarjaa kahden joukkueen eli Koetuksen ja Koetus Juniorien voimin.

Neljä paluumuuttajaa

Koetuksen kokoonpano uusiutuu taas lähes täysin. Yhdestätoista sopimuspelaajasta vain kaksi pelasi Jokioisilla viime kaudellakin. Toisaalta paluumuuttajia eli toissa kaudella Koetuksessa Ykköspesistä pelanneita pelureita on uudessa ryhmässä neljä.

Viime kaudesta jatkavat Kankaanpään Mailan A-pojista tulleet Kosti Kaunismäki ja Niko Markkula.

Paluumuuttajia ovat välivuoden pitänyt Miro Tiala, Puna-Mustissa viime kesänä pelanneet Tahkon nuoret Jere Handolin ja Mika-Matti Heinonen sekä lyöjäjokeri Antti Hampori, joka paukutteli toissa kaudella Koetukselle 37 juoksua ja viime kaudella kaksi enemmän Ykköspesiksessä Pöytyälle.

Uusiin pelaajiin lukeutuu Haminalle Ykköspesiksessä 22 juoksua lyönyt Ville Harju, jota Kettunen jo mainostaa lohkon ensi kauden parhaana pelaajana. Tulokkaita ovat myös Ikaalisissa ja KaMan A-pojissa pelannut Jere Halttunen, Tahkon A-nuorissa ja seuran suomensarjajoukkueessa lukkaroinut Miki Leppäniva, Tahkon suomensarjajoukkueen jokerilyöjä Teemu Matikainen sekä Espoo Pesiksestä siirtyvä Tim Kröckel.

Neuvottelut jatkuvat

Kettusen mukaan Koetus jatkaa neuvotteluja viime kauden pelaajista Lammilta tulleiden Kalle Lehtosen, Valtteri Veikkolan sekä myös Seinäjoelta siirtyneen Leevi Puoskarin kanssa.

Kettunen haluaisi myös Oskari Frimanin jatkavan Koetuksessa ja toivoo Koetus Junioreissa pelanneen Jerry Villan palaavan Koetuksen kokoonpanoon.

Pelinjohtaja uupuu

Koetuksella oli viime kaudella farmiyhteistyötä Haminan ja Ulvilan suuntaan, mutta ensi kaudeksi farmikumppania haetaan vain maakuntasarjasta, jonne kokoonpanon ulkopuolelle jääneille pelaajille haetaan tilapäistä pelipaikkaa.

Uudelta joukkueelta puuttuu vielä pelinjohtaja, mutta sellainen löytyy Kettusen mukaan parin lähiviikon aikana.

Koetus lähti viime kaudella tavoittelemaan Suomensarjan kärkipaikkoja, mutta jäi etelälohkon jumboksi.

Ensi kauden tavoitteesta ei ole tingitty.

– Tavoitteena on vain ja ainoastaan nousu Ykköspesikseen. Mitään muuta ei voi tavoitella, Kettunen naulaa. FL

Koetus 2020:

Jere Halttunen (Ikaalinen)

Ville Harju (Hamina)

Mika-Matti Heinonen (PuMu)

Jere Handolin (PuMu)

Miro Tiala (välivuosi)

Miki Leppäniva (Tahko 2/A-p.)

Antti Hampori (Pöytyä)

Teemu Matikainen (Tahko 2)

Tim Kröckel (Espoo Pesis)

Niko Markkula

Kosti Kaunismäki

 

 

 

Uusimmat

Näkoislehti

13.8.2020

Fingerpori

comic