Urheilu

Suomi ja Ruotsi kohtaavat tänä iltana jääkiekon MM-kisoissa – Mikko Lehtonen uskoo, että oma peli riittää varmasti Ruotsia vastaan

Suomi on aloittanut MM-turnauksen kolmella voitolla nujertamalla Norjan, Latvian ja Yhdysvallat, ja puolustaja Mikko Lehtonen oli eilisissä harjoituksissa varma, että Suomen oma peli riittää.  Lehtikuva/Vesa Moilanen

Suomi ja Ruotsi kohtaavat jääkiekon MM-kisojen B-lohkon ottelussa tänä iltana kello 20.20 Tampereella. Suomi on aloittanut MM-turnauksen kolmella voitolla nujertamalla Norjan, Latvian ja Yhdysvallat, ja puolustaja Mikko Lehtonen oli eilisissä harjoituksissa varma, että Suomen oma peli riittää.

–  Se on hyvä mittari. Tosi laadukas joukkue. Tiukkaa vääntöä tulee, paljon tuttuja vastassa, mutta meidän oma peli riittää varmasti, Lehtonen ennakoi.

Suomen apuvalmentaja Mikko Manner valmentaa Ruotsin liigan Brynäsiä ja tietää, miten ruotsalaisen kiekkoihmiset suhtautuvat Leijoniin.

–  He kunnioittavat meitä paljon, meidän yhteispeliämme ja harmoniaamme. Luulisin, että olemme saaneet heidän sydämensä puolellemme siten, että jos Ruotsi ei pelaa, he kannattavat meitä, Manner sanoi.

Tarkempia suunnitelmia Ruotsin varalle Manner ei ole vielä eilen osannut kertoa, koska suunnitelmien laadinta oli vielä kesken.

–  Me katsotaan sitä illalla. Iso kuva on tuttu, ja pelaajat tiedänkin, paitsi tietysti NHL-pelaajat vain television kautta, Manner kertoi.

Manner vastaa Suomen ylivoimapeluutuksesta. Toinen apuvalmentaja Ari-Pekka Selin peluuttaa puolustajia ja päävalmentaja Jukka Jalonen hyökkääjiä.

–  Kyllä siellä vieläkin sellaisia valintoja tehdään, jotka eivät palvele voittamista. Mitä fiksummin pelaa, sitä todennäköisemmin voittaa. Edellisessä pelissä oli muutamia jäähyjä, jotka olisi voitu välttää. Kovissa peleissä niihin ei ole varaa. Tällaisia pieniä nyansseja pitää hioa, Jalonen listasi Suomen kehityskohteita.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic