Urheilu Ypäjä

Suomi voitti joukkuekultaa – "Tällä kertaa ne puomit pysyivät ylhäällä"

Suomalaiset lähtevät sunnuntain henkilökohtaisen kilpailun mitalitaistoon hyvistä asemista.
Janna Jensen ja Julie Vd Verbindingshoeve lähtevät sunnuntain henkilökohtaiseen kilpailuun kakkossijalta. Kuva: Heidi Lammi
Janna Jensen ja Julie Vd Verbindingshoeve lähtevät sunnuntain henkilökohtaiseen kilpailuun kakkossijalta. Kuva: Heidi Lammi

Suomen joukkue voitti kultaa esteratsastuksen avoimessa Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuksissa Ypäjällä

Joukkueessa ratsastivat Elena Hietanen ja Shelby, John Antell ja Iscara Del Maset, Janna Jensen ja Julie Vd Verbindingshoeve sekä Marina Ehrnrooth ja Evli Ellington.

Joukkuetulokseen vaikuttivat kolmen kierroksen tulokset torstailta ja perjantailta. Ero oli pieni hopealle jääneeseen Ruotsin joukkueeseen, alle yhden virhepisteen. Tanska jätettiin pronssille.

Joukkueenjohtaja Markus Backlund totesi, että lopputuloksen ratkaisi ensimmäinen osakilpailu torstaina, aikaratsastusluokka, jossa virhepisteet muutettiin ajaksi.

– Olo on helpottunut, kun olemme koko viikon jahdanneet esteratsastuksen mitalia. Se on ollut monta kertaa lähellä, no, lähellä se oli nytkin, mutta tällä kertaa meillä pysyi vaa´ankieli oikeaan suuntaan kallellaan”, Backlund totesi.

– Onnistuimme eilen hyvin aikaratsastusluokassa, meillä oli kolme ratsastajaa viiden parhaan joukossa ja pääsimme hyvistä asetelmista lähtemään tähän päivään. Ja tällä kertaa ne puomit pysyivät ylhäällä.

Joukkuetulokset vaikuttavat myös henkilökohtaiseen tulokseen, ja suomalaiset lähtevät sunnuntaiseen mitalitaistoon hyvistä asemista. Janna Jensen on toisena 8,76 virhepisteellä, Elena Hietanen Shelbyllä kolmantena (9,56) ja Marina Ehrnrooth neljäs (10.43). John Antell on kuudes (13.89).

Nuorten joukkuekilpailussa erottuivat selvästi Ruotsi ja Tanska. Ruotsi voitti kultaa alle pudotuksen erolla Tanskaan. Norja oli pronssilla ja Suomi jäi neljänneksi joukkueella Pipsa Koski ja A Brok, Jasmin Julia L. Kallio ja Luigi, Liida Lehtonen ja Cedrick ja Jasmin Engblom ja Fiola. Tasaisinta tulosta tekivät Koski ja Lehtonen. Koski ja A Brok hyppäsi molemmat joukkueradat yhdellä pudotuksella ja Lehtonen ja Cedrik 4-8 virhepisteellä.

Junioreiden taisto joukkuemitaleista oli tiukka. Tanska löi Ruotsin vain muutamalla kymmenyksellä ja Norja jäi niukasti pronssille. Viro oli neljäs ja Suomen kolmihenkinen joukkue, Eveliina Liukkonen / Galerno, Daniela Simola / Darthina, Aura Vasama / Folinda, jäi viimeiseksi.

Pararatsastuksessa Tokion paralympialaisiin valmistautuva Pia Reitti aloitti viikonloppunsa. Reitti jäi ryhmän IV luokassa kolmanneksi, Jessica Kerttunen ja Westside oli toinen ja voitto meni Tanskan Anne Mette Hasselstromille hevosella Oestergaardens Deleight.

Ponien henkilökohtaisessa finaalissa ruotsalaiset veivät kaksoisvoiton. Pinja Salmela ja Reitland´s du Nur du B oli yhdeksäntenä paras suomalainen tuloksella 71.310 prosentilla.

Kouluratsastuksen maajoukkuevalmentaja Kikko Kalliokoski oli erityisen tyytyväinen pienten ponien suorituksiin. Joukkueen neljästä ratsukosta kolme ylsi oikeassa paikassa omiin ennätyksiinsä. Vaikka yhdelle sattuikin epäonninen kilpailu, niin kokonaisuudessaan joukkue, Antonia Niemelä – Hunsingo’s Twister 4 WPB, Amanda Prittinen – Strandagers Cherie, Mila Pietarila – Rosengårdens Night Hawk ja Ada Tarvonen – Klockas Innishannon, ylti upeasti pronssille.

Perjantain Kürin suomalaistähti oli Mila Pietarila ponillaan Rosengårdens Night Hawk. Pietarila onnistui Kürissä erinomaisesti ja se palkittiin tuomareiden suunnalta tuloksella 68.280%. Sijoitus luokassa oli kahdeksas.

Isojen ponien esiintymiseen Kalliokoski on myös tyytyväinen, vaikka joukkuemitali karkasikin vain 1.5% erolla Norjalle.

Lauantaina Ypäjällä jaetaan kouluratsastuksen joukkuemitalit avoimessa Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuksissa ja nuorissa alle 26-vuotiaissa. Henkilökohtaiset mitalit jaetaan junioreissa ja nuorissa ratsastajissa. Esteratsastuksessa jaetaan ponien ja lapsiratsastajien henkilökohtaiset mitalit.

Ypäjän Hevosopiston viisipäiväiseen tapahtumaan ei pääse yleisöä, mutta kilpailuja voi seurata suorana ilmaiseksi Havenin livelähetyksistä kolmessa lajissa. Lähetyksissä kuullaan myös voittajahaastatteluja.

Uusimmat

Fingerpori

comic