Urheilu Forssa

Suosikki kesti avauspelin paineet: Alulle ansaittu voitto ja iloiset tilastot

Veto piti Alkua pitkään ahtaalla, mutta väsyi lopuksi.
Anni Mäkitalo oli Alun voimahahmoja Veto-voitossa. Kuva: Tapio Tuomela
Anni Mäkitalo oli Alun voimahahmoja Veto-voitossa. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Alun taival naisten Korisliigassa alkoi ansaitulla voitolla kun Vimpelin Veto kaatui numeroin 91–75 (43–44).

Vimpeli ansaitsee tappiosta huolimatta ottelusta hyvän arvosanan, sillä se piti kapeahkolla rosterillaan kotijoukkuetta yllättävänkin pitkään pinteessä. Väsy vieraille kuitenkin lopulta tuli ja Alku rankaisi armotta.

Kotijoukkue ei ollut pelannut kuin kaksi harjoitusottelun ennen sarjan alkua ja se näkyi varsinkin hyökkäyspelaamisessa. Vieraitten väsymisen myötä sekin puoli kuitenkin aukesi ja päätösneljänneksellä kotijoukkue esitti muutaman todella näyttävän hyökkäyskuvion.

Alun valmentaja Risto-Matti Rousku moitti joukkueensa esityksestä sitä, että yksi vastaan yks i-tilanteita hävittiin liikaa.

– Mutta tilastot kyllä hivelevät valmentajan silmää ja varsinkin hyökkäyslevyrit ja syöttöjen määrä pistävät äijän lähes kehräämään.

Eikä Rousku höpöjä haastanut. Alku raapi peräti 19 hyökkäslevypalloa ja koriin johtaneita syöttöjäkin tilastoitiin komeat 29 kappaletta.

– Forssa sai aivan liikaa hyökkäyslevyreitä ja kun meillä alkoi jalkakin painaa, niin näihin tämä peli ratkesi, analysoi Vedon valmentaja Jarkko Havu.

Alun uusi pelintekijä Anni Mäkitalo pelasi pitkästä aikaa Suomessa ja ihan ensimmäistä kertaa Alun joukkueessa.

– Kyllä muuten sitten jännittikin, mutta eiköhän se kuulu kuvaan, Mäkitalo kertoi.

Mäkitalo teki 20 pistettä ja antoi kuusi korisyöttöä. Taru Tuukkasen kone käynnistyi hiljalleen, mutta kävi 20 pisteen edestä. Delaney Brucea ei kentällä välttämättä aina huomaa, mutta tilastoista tytön löytää sitäkin paremmin. Tällä kertaa 24 pinnaa ja 16 levyriä.

Vedon jenkeistä Abria Trice teki 25 pistettä, Amy Griffin kolme vähemmän. Jamee Swanin lukemat olivat 5/11 ja hän olikin suurissa vaikeuksissa kotijoukkueen vauhtipelin kanssa.

Alun joukkueesta on riittänyt puhetta jo pitemmän aikaa ja varsin suuri osa paikallisista korisjännäreistä uskookin alkaneen kauden olevan jopa enemmän kuin positiivisen.

Moinen näkyi myös lehtereillä, sillä sakkia oli varsin mukavasti, mutta enemmänkin Feeniksiin sopisi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

10.7.2020

Fingerpori

comic