Urheilu

Suur-Hamari kirkasti Pyeongchangin banked slalom -mitalinsa ja summasi saaliinsa kahteen myös Pekingissä

Suomen Matti Suur-Hamari tuplasi Pekingin paralympialaisten mitalisaaliinsa, kun hän ylsi hopealle miesten SB-LL2-luokan banked slalom -kilpailussa perjantaiaamuna Suomen aikaa. Lehtikuva/Vesa Moilanen

Suomen Matti Suur-Hamari tuplasi Pekingin paralympialaisten mitalisaaliinsa, kun hän ylsi hopealle miesten SB-LL2-luokan banked slalom -kilpailussa perjantaiaamuna Suomen aikaa. Maanantaina hän saavutti lumilautacrossin paralympiakultaa.

Suur-Hamari voitti lumilautacrossin myös neljä vuotta sitten Pyeongchangissa. Banked slalom -kilpailussa hän saavutti tuolloin pronssia, joten nyt hän kirkasti mitalinsa.

Kiinan Sun Qi voitti kilpailun, kun hänen ensimmäinen laskunsa oli 0,25 sekuntia Suur-Hamaria sukkelampi. Britannian Ollie Hill oli kolmas.

Laurilalla kelpo debyytti

Aiemmin aamulla Suomen Maiju Laurila sijoittui kymmenenneksi naisten suurpujottelun kelkkalaskijoiden luokassa. Hän kilpailee ensimmäisissä paralympialaisissaan.

Avauskierroksen jälkeen toisena ollut Japanin Momoka Muraoka nousi voittoon toisella kierroksella.

Kilpailussa oli 13 laskijaa, joista kolme ei selvinnyt maaliin asti. Varmasti laskenut Laurila teki tasaista työtä ja oli molempien kierrosten kymmenenneksi nopein.

”11 vuotta sitten olin sairaalassa just koomasta heränneenä”

Matti Sairanen oli 17:s lumilautailun banked slalomin SB-UL-luokassa.

–  Eka lasku oli vähän varovainen, mutta tokalla uskalsin vähän paremmin päästää. Nyt tuli sellaiset laskut, että näistä mä voin olla ylpeä, Sairanen kommentoi Suomen paralympiakomitean Twitterissä.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.


Tomi Taskinen sijoittui 16:nneksi banked slalomin SB-LL1 -luokassa.

–  Koko se matka tähän päivään, 11 vuotta sitten olin sairaalassa just koomasta heränneenä. 11 vuodessa tähän pisteeseen, niin… huhhuh… ei vain riitä sanat, Taskinen tunnelmoi.

Uusimmat

Fingerpori

comic