Urheilu Forssa

Suvi-illan liikuntatapahtumaa ei peruttu ainakaan vielä – Lopullinen päätös kesäkuun alussa

Järjestäjät odottavat hallituksen linjausta kesäkuussa ja tekevät silloin lopullisen päätöksen.
Forssan Suvi-illan juoksu- ja pyöräilytapahtuma järjestetään joko 8. elokuuta tai perutaan tältä vuodelta kokonaan. Kuva: Lassi Puhtimäki
Forssan Suvi-illan juoksu- ja pyöräilytapahtuma järjestetään joko 8. elokuuta tai perutaan tältä vuodelta kokonaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan Suvi-illan liikuntatapahtuma siirrettiin koronaviruksen takia vakiopaikaltaan kesäkuun puolivälistä elokuun alkuun. Suomen hallitus linjasi keskiviikkona, että koronaviruspandemian vuoksi yli 500 henkilön tapahtumat on kielletty kesä–heinäkuun ajan.

Suvi-illan järjestävä taho eli Forssan Salaman edustajat keskustelivat linjauksesta torstaina. Suvi-illan tapahtuman päävetäjänä toimiva Harri Merta kertoo, että tapahtuma on edelleen tarkoitus järjestää 8. elokuuta.

– Seuraamme tilannetta ja teemme lopullisen päätöksen kesäkuun alussa, jolloin hallitus on luvannut linjata tapahtumien järjestämistä heinäkuun jälkeen. Odotamme jännityksellä kesäkuun alkua. Valmisteluja on pakko jatkaa normaaliin tapaan, mutta tiukka kulukuuri on päällä, Merta kertoo.

– Kyse on todella vakavasta asiasta. Toivottavasti tautitilanne elokuussa on sellainen, että vapaammin kokoontuminen on sallittua, hän jatkaa.

Mikäli kokoontumiskielto jatkuu elokuussa, Suvi-iltaa ei tulla tänä vuonna järjestämään.

– Ensinnäkään ei tiedä, jatkuuko kielto kuinka pitkään. Ja toiseksi, syksy on jo täynnä tapahtumia, emme ala sinne tunkemaan, Merta toteaa.

Jos Suvi-ilta jää järjestämättä, Forssan Salama kärsii Merran mukaan useamman kymmenen tuhannen euron takaiskun.

Merralla on vahva usko siihen, että Suvi-ilta voitaisiin järjestää elokuussa. Uskoa on vahvistanut se, että viimeisen viikon aikana tapahtumaan on tullut runsaasti ilmoittautumisia.

Ennen koronakohun alkua ilmoittautuneiden määrä oli Merran mukaan edellä viime vuotta, jolloin Suvil-ilta houkutti hieman alle 2 000 liikkujaa. Tällä hetkellä ilmoittautuneita on noin 700.

– Heistä noin 15 on siirtänyt jo osallistumisensa ensi vuodelle. Ainoastaan 1 on pyytänyt rahat takaisin, koska ei pysty osallistumaan ensi vuoden tapahtumaan. Tätä taustaa vasten uskon, että voisimme yltää viime vuoden osallistujalukuihin, mikäli tapahtuma järjestetään elokuussa. Kasvuun on tässä tilanteessa vaikea yltää. Olemme hyvin iloisia, jos osallistujamäärä pysyy kutakuinkin viime vuoden tasolla.

Mikäli tapahtuma järjestetään elokuussa ja joku haluaa perua osallistumisensa, järjestäjä siirtää ensisijaisesti osallistumisen ensi vuodelle. Myös osallistumismaksun palauttaminen hyväksytään.

Suvi-illan puolimaratonia markkinoitiin viimeisenä näyttöpaikkana ennen Pariisin EM-kilpailuja, jotka oli määrä järjestää elokuun lopulla. Ne on jo peruttu, joten se jännitysmomentti tapahtumasta nyt puuttuu. Merta on lähettänyt kutsun Suvi-iltaan kaikille Suomen huippujuoksijoille ja uskoo, että heitä voidaan Forssassa nähdä.

– Jos Ruotsi-ottelu järjestetään syyskuussa, sinne voi antaa näyttöjä meidän kympillä. Näyttöpaikat ovat olleet harvassa, ja Forssassa rata ja olosuhteet ovat tuloksentekoon tunnetusti hyvät. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic