Urheilu Forssa

Suvi-ilta siirtyy kesäkuun perinteiseltä paikaltaan elokuulle

Uusi päivämäärä on Holjien viikonlopun jälkeen samana päivänä kuin MM-maarata Pilvenmäellä.
29. Suvi-ilta juostaan ja pyöräillään elokuun kahdeksas päivä. Kuva: Lassi Puhtimäki
29. Suvi-ilta juostaan ja pyöräillään elokuun kahdeksas päivä. Kuva: Lassi Puhtimäki

Vuodesta 1992 alkaen jo 28 kertaa järjestetty Forssan Suvi-ilta siirtyy ensi kertaa kesäkuulta elokuuhun koronavirusepidemian vuoksi.

Suvi-ilta oli ajoitettu perinteiselle paikalleen viikkoa ennen juhannusta kesäkuun 13. päivälle, mutta uusi ajankohta on lauantaina elokuun 8. päivänä.

– Päätimme pari viikkoa sitten ottaa elokuun kahdeksannen Suvi-illan varapäiväksi. Kesäkuu on osoittautunut nyt niin epävarmaksi ajankohdaksi, että lopetimme jossittelun ja siirrämme tapahtuman elokuulle, kertoo Suvi-illan järjestelyvastaava Harri Merta.

– Tästä tulee nyt holja Suvi-ilta, kun Holjat on edellisenä viikonloppuna.

Suvi-illan uusi ajankohta osuu lisäksi samalle päivälle, jolloin Forssan Moottoriseuran on määrä isännöidä moottoripyörien maaradan MM-osakilpailua Pilvenmäellä.

Päätös Suvi-illan siirtämisestä osui sattumoisin samalle päivälle, jolloin rovaniemeläiset kisajärjestäjät ilmoittivat suunnistuksen suurtapahtuman Jukolan viestin siirtämisestä. Senkin alkuperäinen ajankohta oli 13. kesäkuuta, mutta nyt tapahtuma siirtyy ensi vuoteen.

Kisatoimisto pois jäähallista

Suvi-illan siirron merkittävin käytännön muutos on kisatoimiston siirtyminen jäähallista FAI:n eli entisen ammattikoulun tiloihin, jotka olivat samassa käytössä vuoden 1991 SM-viesteissä.

– Ohjelma ja aikataulut ovat samat kuin kesäkuussa. Elokuinen ilta pimenee aikaisemmin, joten viimeisille maaliin tulijoille saattavat katuvalot olla tarpeen, Merta arvioi.

Perujille paikka ensi vuodelle

Merran mukaan Suvi-iltaan on ilmoittautunut noin 700 osanottajaa.

– Etenimme viimevuotiseen verrattuna noin sata henkeä suuremmalla määrällä, kunnes pari viikkoa sitten meilläkin alkoi tahti hiljentyä.

Kaikille ilmoittautuneille ei siirto kesäkuusta elokuuhun varmasti sovi.

– Heille tarjotaan paikkaa ensi vuoden Suvi-iltaan. Rahoja emme ala mieluusti palauttamaan.

Elokuu ei taida sopia myöskään niille huippujuoksijoille, jotka tähtäävät elokuun lopulla Pariisissa ehkä järjestettävien EM-kisojen puolimaratonille.

– Alkuperäisenä tavoitteena oli koota kesäkuussa Suomen huiput Suvi-illan puolimaratonin lähtöviivalle, mutta elokuussa se ei ehkä onnistu. Toisaalta kolme viikkoa ennen EM-puolimaratonia juostava Suvi-illan puolikas voisi olla hyväkin valmistava kilpailu, Merta tuumii.

Merran tietojen mukaan myös toukokuulta peruuntunut Helsingin suuri noin 10 000 juoksijan Helsinki City Running Day maratoneineen on siirtymässä elokuun lopulle.

Nice Run ja kansallinen kisa peruttu

Salama on lisäksi perunut tämänvuotisen Nice Run -tapahtuman sekä kesäkuun kuudennelle päivälle ajoitetun kansallisen kestävyysjuoksukisan. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic